Vòòr de roast: 7 pijnlijke momenten van Ali B

Door Redactie
Ali B foto

Na Gordon, Giel Beelen en Johnny de Mol zien we volgende week hoe 'knuffelmarokkaan' Ali B door zijn collega's wordt geroast. Om alvast even in de stemming te komen, heeft Superguide zijn gênante momenten voor je op een rijtje gezet.

Eerbetoon

Het kwam uit een goed hart: Ali B's eerbetoon aan de overleden Mies Bouwman. Maar het lijkt wel ons wel duidelijk dat Ali niet meer zo snel herinnerd wil worden aan dit moment. Onder het toeziend oog van vele collega's in de zaal en miljoenen mensen thuis wist hij tijdens het Gouden Televizier-Ring Gala 2018 geen noot zuiver te zingen. Au!

Anouk en Ali

Als er iemand goed is in het roasten van Ali, dan is het zijn The voice-collega Anouk wel (ook al wilde zij niet aanschuiven bij het programma). In zijn uiterste poging om een kandidaat binnen te halen bij The voice of Holland, hangt Ali een mooi verhaaltje op. "Jouw persoonlijkheid en de keuzes die jij maakt, zijn wel echt anders dan de rest." Anouk stapt daar werkelijk niets van. "Hé, ze heeft twee minuten staan zingen en we zagen haar nog geen eens. Waar heb jij het over?" Tja, daar heeft Ali eigenlijk ook geen duidelijk antwoord op.

Zijn muziek

En dat Anouk wel meer niet snapt van Ali B, dat is wel duidelijk. Als Eva Jinek in haar talkshow een fragment van Vlinders laat horen, de single van Jan Smit, Gers Pardoel en Ali, zien we Anouk al direct haar hoofd schudden. ''Zou jij gedrukt hebben voor Ali?'', vraagt Eva. ''Nee, ik kan dit echt niet aan. Ik vind het echt heel slecht. Elke keer als ik hem zie - of hij is aan het huilen ergens of aan het zingen. Nee, dat kan echt niet." Ali zit erbij en kijkt er naar.

Jensen

Ali B was er zelf niet bij, maar begin februari bleek er nog iemand niet zo'n groot fan van de rapper. Robert Jensen ging in zijn show los. "Als Ali B niet in mijn talkshows was geweest, dan was de enige microfoon waar hij in gesproken had 'één Whopper kaas'." Deze frustratie kwam vooral doordat Ali B niet meer op Jensens uitnodiging in ging. "Fuck you. Ali B, staat voor Burgertrut tegenwoordig, blijkbaar." Bekijk hier het fragment.

Peter Pannekoek

Roastmaster Peter Pannekoek is dit jaar voor het eerst niet fysiek aanwezig bij de Roast. Maar vandaag bleek dat de grappenmaker wel een videoboodschap voor de rapper heeft gemaakt, waarin hij de reclame over Ali's overleden vader op de hak neemt. "Vroeger waren er grenzen - wat kan wel en wat kan niet? - maar toen kwam Ali B, die de dood van zijn vader gebruikte om geld aan te verdienen." Op die kritiek had Ali vast niet op gerekend.

'Niet in die eitjes bijten'

En over reclames met Ali B gesproken. Waar die eerste reclame nog als 'mooi' kan worden (in plaats van commercieel, zoals Peter Pannenkoek beweert) zou hij de lachers op zijn hand moeten hebben bij de commercial van 'ALidl'. Maar je lacht de rapper toch voornamelijk uit als hij tegen een hond zegt: 'Nee, niet op die eitjes bijten'? Tja, niet het beste werk van de rapper.

Oranje overall

Tot slot kunnen er natuurlijk alleen al genoeg grappen worden gemaakt over Ali in een oranje (gevangenis)overall, maar dat doen we dit keer niet. In het Jachtseizoen moet Ali B vier uur uit handen weten te blijven van StukTV, maar zelfs daar slaagt de rapper niet in. Geen man overboord als niemand het heeft gezien, maar laat zijn aflevering nu al meer dan vier miljoen keer bekeken zijn. Sorry Ali.

The Roast of Ali B is op dinsdag 17 december om 20:30 uur te zien op Comedy Central.

Beeld: Peter Smulders | Superguide.nl

Vòòr de roast: 7 pijnlijke momenten van Ali B

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.