Voice-schandaal: Jeroen Rietbergen en Ali B worden vervolgd, zaak Marco geseponeerd

Het Openbaar Ministerie heeft besloten over de beschuldigingen rondom The Voice of Holland. 

The Voice of Holland

Jeroen Rietbergen en Ali B worden beiden vervolgd voor seksueel misbruik. De zaak tegen Marco Borsato wordt geseponeerd vanwege gebrek aan bewijs. 

Vier zaken 

Ali B wordt in totaal vervolgt voor drie verschillende zedenmisdrijven waarvan één gerelateerd is aan The Voice of Holland. Jeroen Rietbergen wordt verdacht van een zedenfeit dat zich afspeelde in 2018 in of rondom de studio van The Voice. De zaak tegen zanger en coach Marco Borsato wordt geseponeerd. Het OM maakte vorig jaar november al bekend de itemregisseur van The Voice niet te vervolgen. 

BOOS

RTL stopte vorig jaar januari abrupt met het uitzenden van The Voice of Holland nadat er berichten binnenkwamen over mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag. Een aantal dagen later verscheen een aflevering van het onlineprogramma BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The Voice en The Voice Kids. In die bewuste aflevering beweerden oud-kandidaten lastiggevallen te zijn door medewerkers van de talentenjacht. Daarbij ging het om oud-coaches Ali B en Marco Borsato, bandleider Jeroen Rietbergen en een itemregisseur. Meerdere vermeende slachtoffers deden daarna aangifte.

Seksueel grensoverschrijdend gedrag

Rietbergen erkende voor de BOOS-aflevering was verschenen al dat hij zich schuldig had gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij bekende dat hij relaties van 'seksuele aard' met vrouwen had die betrokken waren bij het programma. Ali B heeft altijd ontkend dat hij zich schuldig had gemaakt aan seksueel grensoverschrijdend gedrag. Ook Borsato liet via een verklaring weten dat hij de aantijgingen aan zijn adres ontkent. Sinds eind april vorig jaar loopt het onderzoek naar de misstanden achter de schermen bij The Voice.

Bron: ANP, NU.nl 

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!