VIP Culinair met acteur/cabaretier Paul Groot: ‘Uit principe eet ik geen vlees meer’

Door Redactie
VIP Culinair met acteur/cabaretier Paul Groot: ‘Uit principe eet ik geen vlees meer’

Wat is je eerste herinnering aan eten?

‘Pannenkoeken en poffertjes. Die vond ik heerlijk.’

Wat vind je lekker en wat niet?

‘Ik ben sinds een aantal jaren vegetariër. Ik vind vlees wel lekker, maar uit principe eet ik het niet meer. Vis eet ik heel af en toe nog. En ik houd ervan om te koken. Ik heb ontzettend veel kookboeken. Zeker om de dag sta ik uitgebreid in de keuken en ik kan me echt uitleven wanneer ik het boek in mijn handen heb waar 250 salades in staan, waar je maar vijf ingrediënten voor nodig hebt. Die salades vind ik echt het allerlekkerst. Wat ik niet lekker vind, zijn ingewanden zoals niertjes.’

Wat geef je onverwachte visite te eten?

‘Chili sin carne. Zonder vlees dus. Of met gehakt van de vegetarische slager. Dat heb ik eigenlijk altijd wel in huis, en dit gerecht is snel klaar.’

Wat is het vreemdste dat je ooit hebt gegeten of aangeboden kreeg?

‘Kikkerbillen, en eigenlijk vond ik dat heel lekker. Het smaakte naar malse kip.’

Met wie zou je nog een keer uit eten willen en waarom?

‘Met Ellen DeGeneres, een heel bijzondere presentatrice.’

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

VIP Culinair met acteur/cabaretier Paul Groot: ‘Uit principe eet ik geen vlees meer’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.