Viola Holt zet vraagtekens bij nieuwe 5 Uur Show

Door Redactie
Viola Holt zet vraagtekens bij nieuwe 5 Uur Show

Viola Holt had liever gezien dat de 5 Uur Show met een wat diverser presentatieteam een doorstart zou maken. Het duo Brecht van Hulten en Caroline Lo Galbo is te journalistiek, vreest ze.

'Ik snap die keuze deels wel maar ik had liever gezien dat het een beetje gecombineerd was, wat lichter en met wat entertainment. Je komt thuis van je werk en je wilt toch een beetje lachen', zei Viola zondag op NPO Radio 1 in De Perstribune.

Voormalig presentatrice

De 70-jarige Viola presenteerde de 5 Uur Show tussen 1989 en 1998 bij RTL. De voormalig presentatrice denkt dat de nieuwe serie, die bij SBS te zien zal zijn, totaal niet op de oude zal lijken. 'Ik denk toch meer dat het een deskprogramma zal worden en niet zo uitgebreid. Als ze verstandig zouden zijn maken ze de interviews niet langer dan 2,5 minuut. Langer is niet meer van deze tijd.'

Traantje wegpinken

Later tijdens het interview raakte Viola geëmotioneerd toen er herinneringen werden opgehaald aan de TROS TV-ster die het programma ooit won. Nadat er een fragment van haar speech werd uitgezonden, pinkte de voormalig tv-coryfee een traantje weg. 'Ik schiet even vol. Ja het raakt me. Gek he? Ik wist niet meer wat ik gezegd had, en nu weet ik het weer"' aldus Viola. Volgens haar was de 5 Uur Show 'een gouden kans'. 'Het was goed, het was mooie infotainment.'

Beeld: Peter Smulders | ANP

Viola Holt zet vraagtekens bij nieuwe 5 Uur Show

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.