Vijf dagen ziekenhuis, riskante operatie: Ben Saunders geveld door darm-abces

Door Redactie
Vijf dagen ziekenhuis, riskante operatie: Ben Saunders geveld door darm-abces

De schrik sloeg Ben Saunders (38) om het hart toen hij met spoed naar het ziekenhuis werd afgevoerd, waar artsen een abces van 5,1 centimeter op zijn dikke darm constateerden. Een operatie is echter nog niet mogelijk, vertelt de zanger aan Story. 

'Ik had al twee weken last van mijn buik, maar ging gewoon door,’ vertelt Ben Saunders aan Story. ‘Als ik met mijn motor over een drempel ging, deed het enorm pijn. Alsof er een baksteen in mijn maag zat. De pijn werd steeds erger. Toen ik niet meer aanspreekbaar was en alleen maar op bed kon liggen, vond Janita het genoeg. Toen zijn we met spoed naar het ziekenhuis gegaan.’ Uit een scan bleek dat het goed mis was. ‘Er zat een abces van 5,1 centimeter op mijn dikke darm. Ik bleek een ontstoken dikke darm te hebben, een infectie. Dat kan door verkeerd voedsel of een bacterie komen.’ De zanger kon echter niet geopereerd worden. ‘Het abces zit op een gevaarlijke plek, in de buurt van mijn bloedvaten.’ Wel moest Ben in het ziekenhuis blijven. Om het abces te doen slinken kreeg hij een antibioticakuur. ‘Ik heb vijf dagen in het ziekenhuis gelegen en ben nu gelukkig weer thuis. Door de medicatie is het abces van 5,1 centimeter naar 3,7 centimeter geslonken. Ik hoop dat het door medicatie nog verder slinkt, dan kan ik misschien onder het mes. Het is de bedoeling dat er een stuk van mijn dikke darm gehaald wordt.’

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.