Victor Reinier zwijgt niet langer over drama

Door Redactie
Victor Reinier zwijgt niet langer over drama

Victor Reinier (54) beleefde tien jaar geleden het meest dramatische moment uit zijn leven. Zijn toenmalige vriendin Kim Petit raakte in coma na een val uit het raam. Al snel deden geruchten de ronde dat de acteur verantwoordelijk was voor Kims val. Nooit eerder sprak Victor over deze bizarre nacht. Tot nu!

In de nacht van 4 op 5 september 2007 verbleven Victor Reinier en zijn toenmalige geliefde Kim Petit in een hotelappartement in Maastricht. Victor had de laatste draaidag van Flikken Maastricht erop zitten en Kim was naar de set gekomen om met de gehele crew te borrelen. Kim had duidelijk te diep in het glaasje gekeken, want die bewuste nacht viel zij uit het raam van het appartement, dat op de tweede verdieping lag. Zwaargewond werd ze afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze twee weken in coma lag. Al snel deed het gerucht de ronde dat Victor verantwoordelijk was voor de val, temeer omdat hij die nacht in de cel belandde en werd verhoord door de politie. Nooit eerder sprak Victor over deze bizarre nacht.

Geen enkele schuld

In Playboy vertelt de acteur nu: ‘Ik zat in Maastricht op een politiebureau, in een verhoorkamer. En zij stelden mij vragen. Dezelfde vragen die ik in Baantjer en Flikken Maastricht zo vaak gesteld heb aan andere mensen. Dus ik zei de hele tijd: Gast, dit wil je niet van mij weten, jij wil iets anders van mij weten. Vraag me dat gewoon. Lul er niet omheen. Het was zoiets idioots. Ik heb toen gelukkig weer zoveel aan mijn vrienden gehad. Ze kwamen naar Maastricht. Ze hadden schone kleren meegenomen en zeiden: Je moet er even uit. Ik vind het verschrikkelijk als men zich met mijn leven bemoeit, maar op dit moment was het zo fijn dat ze mijn leven even overnamen.’ Uiteindelijk realiseerde de politie zich dat Victor geen enkele schuld had aan het ongeluk van Kim. Dat beaamde Kim later zelf ook in een interview met De Limburger: ‘Ik had de drankjes op. Als je dan even niet oplet en je je evenwicht verliest in de raamopening, lig je op straat.’ 

Het hele verhaal lees je in de nieuwe Story. Editite 46 ligt nu in de winkel.

Victor Reinier zwijgt niet langer over drama

Beeld: ANP