Verslavingsdeskundigen slaan alarm over drinkende Gordon

Door Redactie
Verslavingsdeskundigen slaan alarm over drinkende Gordon

Het doet Patty Brard enorm pijn dat haar goede vriend Gordon weer naar de fles grijpt. En daarin staat ze niet alleen. Twee verslavingsdeskundigen spreken in Story hun zorgen uit over het gedrag van de zanger.

Qua drugs ben ik clean, wel drink ik af en toe een wijntje.’ Dit vertelde Gordon (52) in zijn eigen podcast De GorDonDiablo Show. En dat baart goede vriendin Patty Brard zorgen. ‘Ik denk dat alcohol nog een groter probleem is in onze samenleving dan drugs. Het doet mij bijna pijn om te zien dat hij daar zo luchtig over doet, terwijl wij natuurlijk wel de wereld rondgereisd zijn en hebben geprobeerd om ons ook van dat eerste wijntje af te houden,’ zegt ze in Shownieuws. ‘Ik weet uit ervaring dat het begint bij een wijntje, en dan is het een fles wijntje. Dan ben je mevrouw wijntje en voor je het weet is het een lijntje.’ 

Hulpgroepen

Het bezoeken van hulpgroepen is in deze situatie echter onmogelijk voor Gordon. Dit vertelt Dick Trubendorffer, oprichter van verslavingsinstelling Trubendorffer, met vestigingen in zeven grote steden. ‘Ik stond als één van de eersten in mijn handen te klappen toen Gordon vertelde dat hij zelfhulpgroepen bezocht. Maar hij weet nu zelf ook wel dat er stront aan de knikker is. Er is niet één zelfhulpgroep die zegt: Neem gerust af en toe een drankje. Het toegangsbeleid van die groepen is dat je het verlangen hebt om te stoppen. Dat is een vereiste voor binnenkomst. Als je af en toe toch nog een drankje neemt, kun je niet volhouden dat je het verlangen hebt om te stoppen. Dat gaat dus niet.’ Ook Trubendorffer is ervan overtuigd dat af en toe een drankje in het geval van Gordon een doodlopende weg is.

Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.