Verslaafde moeder deed afstand van Rico op z’n zesde...

Door Redactie
Rico Verhoeven surpriseparty

Wie de stoere kickbokser Rico Verhoeven in de vechtring ziet staan, kan zich nauwelijks voorstellen dat hij in zijn kinderjaren heeft blootgestaan aan een zeer traumatische ervaring. Op zijn zesde werd hij door zijn verslaafde moeder van de ene op de andere dag naar zijn vader gebracht. Maar ook bij hem kreeg Rico niet de ouderliefde waarnaar hij zo verlangde.

Een thuisbasis die Rico zelf overigens niet heeft gehad. Hij was zes jaar toen zijn aan drank- en drugsverslaafde moeder afstand van hem deed. ‘Ze stuurde me naar mijn vader. Ik moest maar bij hem gaan wonen.’ Ze maakten een veelbelovende start samen, maar uiteindelijk raakten vader en zoon gebrouilleerd. Aan LINDA vertelde hij: ‘Mijn vader gaf les in karate en zag een vechtsporter in mij. Hij heeft me jarenlang getraind en gepusht. Tot ik vond dat ik bij hem uitgeleerd was. Toen ik mijn eerste WK ging vechten, gaf ik het laatste ticket aan mijn krachttrainer, niet aan mijn vader. Ik zei nog dat hij mee mocht komen en dat ik zijn ticket zou terugbetalen als ik won. Maar hij was meteen kwaad. Toen is de verwijdering begonnen, hij heeft me in al die jaren zo veel pijn gedaan. Maar als je jarenlang elke dag dezelfde klap in je gezicht krijgt, voel je het op een gegeven moment niet eens meer.’ Toen Rico’s vader de diagnose alzheimer kreeg en voor euthanasie koos, ging de kick-bokser toch naar hem toe. Er had een emotionele verzoening plaats, maar kort daarna werd Rico opnieuw teleurgesteld.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 36 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Verslaafde moeder deed afstand van Rico op z’n zesde...

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.