Vermeende stalkers woest op Olcay Gulsen!

Door Redactie
Vermeende stalkers woest op Olcay Gulsen!

Het tv-programma Gestalkt heeft vermeende stalkers Amy den Ouden en Fedor Amiabel volgens hun advocaten groot onrecht aangedaan. Ze zijn woest over de gang van zaken en de rol van presentatrice Olcay Gulsen, en ondernemen juridische stappen.

In een vurige relatie worden soms aan beide kanten fouten gemaakt. Daar weet Amy den Ouden (35) alles van. Dat neemt niet weg dat Amy naar eigen zeggen door het SBS6-programma Gestalkt ten onrechte is weggezet als stalker van haar ex-vriendin Dewi. Afgelopen jaar werd Amy in een uitzending door de programmamakers en presentatrice Olcay Gulsen weggezet als manipulatieve vrouw, die haar vriendin Dewi als een prooi zag. Toen hun relatie voorbijging, zou Amy zijn begonnen met het stalken van Dewi. Ook maakte Amy volgens het programma een nep-Facebook-account aan onder de naam van Annemarie van Dorst, met daarop een naaktfoto van Dewi als profielfoto. Amy dreigde alle contacten van Dewi met dit account op Facebook toe te voegen, zodat iedereen haar naaktfoto te zien kreeg. Daarnaast probeerde Amy de moeder van Dewi, Nanette, aan te rijden, in het bijzijn van haar andere dochter. Als klap op de vuurpijl werd Dewi naar eigen zeggen door Amy mishandeld en droeg zij mede om die reden, zo liet ze aan presentatrice Olcay zien, een alarmknop.

Onvoldoende bewijs

In de uitzending werden diverse beelden getoond waarop Amy in haar auto door de woonomgeving van Dewi reed. ‘De stalkingszaak van Dewi tegen Amy is eind vorig jaar, op 26 november 2021, geseponeerd wegens onvoldoende bewijs,’ vertelt Amy’s advocaat mr. Mark Nillesen aan Story. ‘Er loopt een procedure wegens smaad en laster tegen de programmamakers over de wijze waarop Amy geportretteerd is. Hoe de programmamakers de feiten presenteren kun je simpelweg niet uit het dossier halen. Sommige dingen zijn niet bewijsbaar en regelrecht onjuist. Er is weinig research gedaan. Sommige typeringen van Amy getuigen niet van een feitelijke onderbouwing, maar zijn onnodig grievend. Als er op tv gezegd wordt dat iemand een ander zou manipuleren, ontoerekeningsvatbaar zou zijn, professionele hulp nodig heeft en geprobeerd heeft iemands moeder aan te rijden... Olcay zegt ook: We weten dat zij niet terugdeinst voor een vechtpartij. Dat is nergens op gebaseerd.’ 

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 02 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Bladenhuis.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.