• The Voice

Vermeende slachtoffers 'opgelucht' door extra onderzoek The Voice

Door Redactie
Vermeende slachtoffers 'opgelucht' door extra onderzoek The Voice

De vermeende slachtoffers zijn 'opgelucht' dat er een strafrechtelijk onderzoek wordt ingesteld naar aanleiding van aangiften rondom The Voice of Holland. Dat laat advocaat Sébas Diekstra, die vier oud-kandidaten bijstaat, weten in een reactie. "Een gedegen strafrechtelijk onderzoek naar de aangiften van cliënten is de enige juiste beslissing en doet recht aan wat hen is overkomen."

De cliënten van Diekstra hopen dat nu meer mensen zich zullen melden bij de politie. 'De afgelopen maanden hebben wij direct en indirect contact gehad met meerdere vrouwen die slachtoffer zijn geworden van serieuze zedenfeiten rondom het televisieprogramma, maar die de stap naar de politie niet of nog niet willen zetten. Als deze en ook andere slachtoffers nu zien dat er zorgvuldig strafrechtelijk onderzoek wordt gedaan naar de verschillende feiten, kan dat misschien het vertrouwen geven om zelf ook aangifte te doen van wat hen is overkomen.'

Onderzoek

Het OM liet maandag weten dat het, de in totaal vijf aangiften tegen vier personen heeft onderzocht en naar aanleiding daarvan een strafrechtelijk onderzoek heeft ingesteld. Eerder werd bekend dat er aangifte is gedaan tegen oud-coaches Ali B en Marco Borsato, een regisseur en voormalig bandleider Jeroen Rietbergen.

Bron: ANP | Beeld: ANP

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.