Verlies moeder keerpunt voor Blauw Bloed-expert Jeroen Snel

Royaltykenner Jeroen Snel moet het al jaren stellen zonder zijn moeder, die na een lang ziekteproces overleed aan borstkanker.

Jeroen Snel

Midden in het immense verdriet nam hij een drastisch besluit, wat hij het liefst al veel eerder had genomen.

Jeroen Snel (53) heeft een emotievolle periode achter de rug. Allereerst viel het einde van Blauw Bloed in 2021 rauw op zijn dak. Jeroen presenteerde het EO-royaltyprogramma sinds de eerste uitzending in 2004. ‘Pijnlijk,’ vat hij het stoppen ervan in één woord samen in Libelle. Maar door wijzigingen binnen de NPO is Blauw Bloed sinds 28 januari weer op tv, echter met Anne-Mar Zwart als presentatrice. Jeroen is nu ‘aanschuif-expert’, wat even slikken was. ‘Ik heb me erbij neergelegd dat ik het programma niet meer presenteer, maar het was wennen. Het was toch mijn kindje. Ik had erop gehoopt, daar ben ik heel eerlijk in,’ vertelt Jeroen, in wiens privéleven ook voldoende speelde.

Getrouwd

Afgelopen juli is hij getrouwd met zijn zeventien jaar jongere Braziliaanse partner Bradley, met wie hij al tien jaar samen was. Ze kennen elkaar via internet. Jeroen is blij dat homoseksualiteit tegenwoordig geen issue meer is bij de EO. ‘Dat ik kan leven naar mijn geaardheid maakt me heel gelukkig en ik kan het verenigen met mijn geloof.’ Jeroen wist als puber al hoe de vork in de steel zat, maar hield dit verborgen.

Keerpunt

Dat hij op zijn 28e toch open werd over zijn gevoelens, had een dieptrieste aanleiding. ‘Toen overleed mijn moeder en leerde ik: het leven is kort en beperkt en je moet ervan genieten. Dus ik wil het graag met iemand delen.’ Jeroen wéét dus hoe zonde het is om pas laat uit de kast te durven komen. ‘Je gooit zo veel jaren weg.’ Maar met Bradley is het dúbbel genieten.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.