• Overleden

Verlies grote liefde hakte erin bij Jan Boskamp

Door Redactie
Verlies grote liefde hakte erin bij Jan Boskamp

Hoewel Jan Boskamp (72) inmiddels nieuw geluk heeft gevonden bij Lydia, kampt hij nog altijd met veel verdriet om zijn overleden echtgenote Jenny, de moeder van zijn kinderen. Bij Jenny werd borstkanker geconstateerd en ze koos uiteindelijk voor euthanasie. Voor de voormalige voetbalprof was dit een traumatische ervaring.

Jenny

Jan Boskamp herinnert zich nog als de dag van gisteren hoe hij als veertienjarige jongen de even oude Jenny ontmoette. De voormalige voetbalcoach, die regelmatig bij de presentatoren van Veronica Inside aanschuift, was direct verkocht toen hij haar zag. ‘Zij speelde handbal en was eerlijk en heel direct,’ vertelt Jan in het Vlaamse Dag Allemaal. Bij Jenny duurde het wat langer voordat de vonk oversprong.

Verborgen

Jan en Jenny bekroonden hun liefde met de komst van drie zoons. Alles leek hen voor de wind te gaan. Tot eind jaren tachtig, toen er bij Jenny borstkanker werd geconstateerd. Ze hielden het voor de buitenwereld verborgen. Zelfs hun kinderen wisten van niets, ze wilden hen dat verdriet niet aandoen. ‘Maar op den duur ging het niet meer,’ zegt Jan in Dag Allemaal. ‘Jenny was 53 toen ze koos voor euthanasie. Ze praatte daar met de jongens over, want ik vluchtte weg. Ik kon daar niet tegen. Uiteindelijk heb ik toch mijn toestemming gegeven. Het heeft drie jaar geduurd voor ik daar overheen was.

Tekst: Karin Riethoven | Beeld: Edwin Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 8 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.