Verlies eerste grote liefde hakt erin bij Jan Slagter

Verlies eerste grote liefde hakt erin bij Jan Slagter

Jan Slagter is al 25 jaar getrouwd met zijn Ingrid, maar daarvóór had hij ook een grote liefde: Martine. Voor haar verliet hij zijn eerste vrouw. Dat kon niet onbestraft blijven, oordeelde de geloofsgemeenschap waartoe Jan behoorde.

In het huwelijk van Jan Slagter (68) en Ingrid Prinsenberg (58) rommelt het weleens, maar na 25 jaar is de Omroep MAX-baas nog altijd dolgelukkig met de moeder van zijn zoons Tim en Diederick. Ingrid is niet Jans eerste grote liefde, dat was kleuterleidster Martine Algoet. Jan ontmoette haar toen hij nog getrouwd was met zijn eerste vrouw. Hij kreeg gevoelens voor Martine, met wie hij verderging. Dát heeft Jan, die opgroeide in een gelovig Haags gezin, geweten!

Geoordeeld

Bij Jesus People, de beweging waarbij hij zich had aangesloten na de gereformeerde gemeenschap, werd hem zijn scheiding niet in dank afgenomen. Jan was toen 26. Hij viel naar eigen zeggen van zijn geloof toen Martine, met wie hij in de jaren 80 vier jaar samenwoonde, op haar 29e overleed aan borstkanker. ‘Stapelgek was ik op haar,’ vertelt Jan in MAX Magazine. ‘Voor Martine was ik gescheiden van mijn eerste vrouw. Na haar overlijden is daar heel erg over geoordeeld. Dan werd er gezegd: Ja, Jan, wie God verlaat, zal smart op smart te vrezen krijgen. Hoe durf je! Haar dood was mijn straf, omdat ik gescheiden was.’ Door dit soort uiterst pijnlijke opmerkingen brak Jan met het geloof.

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 20 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.