Verdachte chanteur André van Duin bood 'eindeloos veel excuses' aan

De man die André van Duin chanteerde heeft daarvoor uitgebreid spijt betuigd. 

André van Duin
© Brunopress

De presentator kreeg 'eindeloos veel excuses', zei hij dinsdag in het programma De 538 Middag met Frank op Radio 538. Van Duin reageerde daarmee op het nieuws dat zijn belager onlangs werd aangehouden.

'Blij en opgelucht'

De 76-jarige van Duin is 'blij en opgelucht' dat de verdachte excuses heeft aangeboden. Het Openbaar Ministerie heeft de man daarnaast een voorwaardelijk sepot opgelegd met een proeftijd van twee jaar.

'Ik wil er verder niet zoveel over zeggen, want ik ben blij dat het zo opgelost is. Je moet er verder niet zoveel in gaan roeren, in zo'n zaak. Dus ik vind het wel goed zo, ik ben er wel klaar mee eigenlijk', stelde Van Duin. De excuses zijn voor hem voldoende. De presentator heeft geen gesprek gehad met de man.

Publiek maken

Van Duin zei ook dat het zijn eigen idee was om het incident meteen naar buiten te brengen. 'Ik heb het nog wel overlegd met Joop (van den Ende, red.), die vond het ook een goed idee. Toen heb ik meteen Knoops in de armen genomen en die heeft het allemaal keurig afgehandeld.'

Aangifte

In februari deed Van Duin aangifte van afdreiging. Aanleiding daarvoor was dat de komiek vals werd beschuldigd en gechanteerd tot het betalen van een groot geldbedrag.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!