• Overleden

Verbijstering om ‘zelfmoordpogingen’ in nieuwe videoclip André Hazes

Door Redactie
Verbijstering om ‘zelfmoordpogingen’ in nieuwe videoclip André Hazes

André Hazes’ nieuwe nummer Een Doodgewone Man doet een hoop stof opwaaien. Niet alleen omdat de zanger het boetekleed aantrekt voor de manier waarop hij zijn vriendin Monique Westenberg bedroog met Bridget Maasland, maar bovenal over zijn suïcidale gedachten.

‘Het ging misschien wel iets te snel, de roem overviel me wel. Het is allemaal niets waard zonder jou,’ zingt André liefdevol over Monique. ‘Soms was ik een klootzak, ging door terwijl je hart brak.’ En: ‘Ik wil altijd winnen en als het klaar is niet gaan als een doodgewone man.’

Ternauwernood gered

In de videoclip staat André’s personage op het punt een overdosis medicatie te nemen, maar bedenkt zich net op tijd en smijt de pillen vervolgens boos weg. Ook is er een scène waarin André’s personage bewusteloos in het zwembad drijft en ternauwernood door Monique’s personage kan worden gered. Alsof twee zelfmoordpogingen nog niet genoeg waren, wil André’s personage aan het einde van de videoclip zelfs voor de trein springen. Dat gebeurt gelukkig niet, omdat de volkszanger zich kort tevoren bedenkt.

Risico's

‘Het is niet verantwoord dit zo in beeld te brengen,’ vertelt Evita Bloemheuvel van Stichting 113 Zelfmoordpreventie aan Story. ‘Op het moment dat je zelfmoordmethodes in beeld brengt, een spoorwegovergang laat zien en iemand met een hand vol pillen voor een spiegel filmt, is dat niet verantwoord. Mensen zouden hier immers een voorbeeld aan kunnen nemen.’ Het lijkt erop dat de razend populaire André van tevoren niet heeft nagedacht over de mogelijke gevolgen van zijn videoclip. ‘André heeft ons niet om advies gevraagd. Dat had hij beter wel kunnen doen. Ik ga contact opnemen met zijn management en hoop hem op die manier bewust te maken van de risico’s. Daarnaast zal ik vragen of er in de videoclip een verwijzing naar onze website kan worden geplaatst, ook al is het leed al geschied.’

Praten over zelfmoordgedachten kan anoniem via de chat www.113.nl of bel 0900-0113.

Beeld: BrunoPress

Dit artikel komt uit Story. Editie 25 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Verbijstering om ‘zelfmoordpogingen’ in nieuwe videoclip André Hazes

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.