Veel verbazing over rokende en blowende ouders in nieuw seizoen 'Vier Handen op Eén Buik'

Veel verbazing over rokende en blowende ouders in nieuw seizoen 'Vier Handen op Eén Buik'

In het programma Vier Handen Op Eén Buik gaan een aantal bekende moeders op bezoek bij jonge moeders in verwachting. Ze helpen de meiden bij de bevalling, maar ook met de voorbereidingen daarop. Saar Koningsberger was in de eerste aflevering te gast bij Mandy en Donny. Met de voorbereidingen hoefde de presentatrice niet echt te helpen, de jonge ouders hadden de zwangerschap gepland en waren er helemaal klaar voor. Saar's taak deze aflevering? De toekomstige ouders laten stoppen met roken. 

Geplande zwangerschap

Mandy (20) is al bijna twee jaar samen en anderhalf jaar verloofd met Donny. Het stel is dol op elkaar en de zwangerschap was dan ook volledig gepland. Het is ook niet de eerste zwangerschap voor de jonge moeder. Vorig jaar kwam ze erachter dat het een buitenbaarmoederlijke zwangerschap was. Gelukkig kwam er na een paar maanden weer een lichtpuntje in het leven van Mandy nadat ze erachter kwam weer zwanger te zijn, van een dochtertje. De aanstaande moeder vond het (om het met een moeilijk woord te beschrijven) 'ongelooflijk', maar was enorm blij met het nieuws. 

Roken en blowen 

Daarna komt al vrij snel naar voren dat het stel lang heeft gerookt tijdens de zwangerschap. Met de 30 weken besloten de twee toch maar te stoppen. Gelukkig steunt Donny Mandy enorm in deze keuze, als we Mandy zelf moeten geloven. 'Ik heb het aan haar gelaten. Heel simpel, we zijn beide volwassen en ik vind dat ze zelf oud genoeg is om een keuze te maken. als ze wil blijven roken, kan ik dat haar niet kwalijk nemen', aldus vriend Donny. Naast roken, steekt Donny ook af en toe een jointje op, wat niet als een verrassing komt als we naar zijn outfit keuze kijken. Dat doet hij wel netjes bij de open deur, naar het balkon toe. Maar helemaal buiten staan om de geur en rook niet naar binnen te laten komen, gaat Donny te ver, aangezien hij 'anders in de kou moet staan'. 

Veeleisend en lui

Dat de twee dol op elkaar zijn is vooral te zien aan Donny. Hij doet alles voor zijn zwangere 'verloofde', die al bij 22 weken last kreeg van bekkeninstabiliteit. Van stofzuigen, tot bolletjes smeren met appelstroop én boter. Op Twitter komt er nogal kritiek op de veeleisende Mandy, maar echt erg vindt hij het zelf niet. 'Wil ze wat drinken, dan mag ze van mij gewoon op de bank blijven liggen, aldus Donny. 

Alimentatie of aluminium?

Toch weten de aanstaande ouders best dat het niet makkelijk gaat worden, aangezien ze niet veel inkomen hebben. Het enige wat ze binnenkrijgen is alimentatie van Mandy's vader, iets wat ook niet makkelijk is om uit te spreken. Twitterend Nederland weet dan ook niet of er geld op de bank komt of dat de vader van Mandy een rol aluminiumfolie komt brengen per maand. 

Voordat Saar haar entree maakt, laat Mandy nog even weten dat ze wel naar het hele avontuur uitkijkt. Of is het opkijkt?

Saar's heftige bevallingsverhaal 

Vier weken voor de bevalling komt Saar aan bij de aanstaande ouders en gaat hen helpen voorbereiden. Mandy moest wel even opzoeken wie haar bekende moeder nou ook alweer was, maar gelukkig kwam ze er al snel achter dat ze uit 'de film met die boot' (lees: De Schippers van de Kameleon) was. Saar is moeder van Scottie (3) en vertelt in het programma ook kort over haar eigen zwangerschap. Nadat ze veel moeite had met zwanger worden, gaat het ook nog tijdens de bevalling mis. De navelstreng zat om de nek van Scottie en het meisje moest zelfs gereanimeerd worden. Tijdens haar verhaal kan de actrice het niet drooghouden en ook de mensen op social media vinden het heftig. 

Gekozen voor een uitkering

Na de introductie van Saar, gaat de presentatrice kennis maken met de jonge ouders die ze gaat begeleiden. Nadat ze aan Donny vraagt of hij werk heeft, valt het even stil. 'Ik zit in een uitkering omdat ik ervoor gekozen heb om het eerste jaar op de kleine te focussen, laat de aanstaande vader weten. 

Leuke hobby

Daarnaast kan Saar het niet laten om de enorme rookwalm die in het huis hangt te benoemen. Trots laat Donny weten inmiddels gestopt te zijn, maar toch zo nu en dan nog even een jointje te roken. Gelukkig doet hij dat, zoals eerder gezegd, bij de keukendeur. Als Saar doorvraagt blijkt dat hij dat alleen overdag doet, en 's avonds gewoon binnen op de bank begint met blowen. Saar vindt het, zoals ze zegt zelf, 'heel vaag'. Ze biedt dan ook haar hulp aan en neemt de aanstaande ouders mee naar een stoppen met roken coach tijdens de zwangerschap. Voor de deur vraagt Koningsberger voor de zekerheid nog even of vooral Donny wel echt wil stoppen met roken. 'Niet met blowen, antwoordt hij snel. De reden? 'Dat is gewoon omdat ik het als hobby zie', laat Donny weten aan Saar. 

40 joints per dag

Na de afspraak met de coach is de conclusie van Donny dat hij alleen nog maar in het weekend wil gaan blowen. 'Hoeveel blow je dan? vraagt Saar nog even na. 'Nu 2 of 3 keerper dag, maar ik de tijd dat ik in Amsterdam woonde rookte ik 30, 40 joints op een dag.' De uitdrukking op het gezicht van de bekende moeder spreekt boekdelen. 

Peukje tijdens de bevalling

Dan is eindelijk de bevalling aangebroken. Mandy haar weeën komen snel en binnen de kortste keren ligt dochter Mila in de armen van Mandy. We moeten niet vergeten dat Donny in die tussentijd toch buiten nog even een sigaret heeft opgestoken. Ook na de bevalling sprint de kersverse vader gelijk naar beneden voor een lekker peukje. 

Gestopt, of toch niet?

Na de bevalling mogen Donny en Mandy al snel naar huis. Thuis ontpoppen de twee zich gelijk als zorgzame ouders. Vooral Donny draait zijn hand niet om voor een luier verschonen. De laatste vraag van Saar is dan toch hoe het nu gaat met het roken en blowen. Nadat Donny de kleine zag in het ziekenhuis is hij meteen gestopt met zijn geliefde hobby, blowen. In ruil daarvoor zijn de pakjes sigaretten wel weer terugkomen. Als Koningsberger haar laatste bezoek komt brengen aan het stel, laat ook Mandy weten na negen weken weer te zijn begonnen met roken. Saar laat dit los en ziet dit vooral als 'een mooi project' en denkt bij het afscheid dat het allemaal gaat komen met de twee. 

Bron: Twitter | Beeld: BNNVARA / Skyhigh TV

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.