Van Ted de Braak tot Penny de Jager: waar zijn deze televisiesterren van vroeger gebleven?
Regelmatig komen er nieuwe programma’s op televisie, met nieuwe presentatoren. En dan vraag je je soms af: waar zijn de presentatoren van tien of twintig jaar geleden eigenlijk gebleven? Wat doet bijvoorbeeld Ted de Braak tegenwoordig, hoe gaat het met Penny de Jager en is Viola Holt nog wel eens op televisie?
Startpagina.nl heeft uitgezocht waar de bekendste televisiesterren van vroeger zijn gebleven en wat zij tegenwoordig doen.
Ted de Braak
De man met de legendarische snor was vanaf de jaren zestig regelmatig op televisie te zien, want Ted de Braak was vast onderdeel van het team van Farce Majeure. Later werd hij presentator van spelletjesshows zoals de 1-2-3-show en Teds Familie Spel Show, en misschien ken je hem ook van de spelshow Topscore, die hij halverwege de jaren negentig presenteerde. In 2006 kreeg hij een koninklijk lintje. In dat jaar was hij nog een keertje op de televisie in het programma TV comeback, maar hij leidt een teruggetrokken leven met zijn vrouw in Frankrijk.
Rolf Wouters
Hij deed in de jaren tachtig mee aan het programma Showmasters en werd meteen ingelijfd door Joop van den Ende. De jaren erna was Rolf Wouters niet van de buis te branden, hij presenteerde Liefde op het eerste gezicht, Wedden Dat, Now or Never en Vergeet je tandenborstel niet. Ook speelde hij een rolletje in de ultieme jaren tachtig film Flodder. En wat doet de populaire presentator nu? Hij vermijdt de publiciteit al jaren, hij werkt als boer op zijn eigen bedrijf in Portugal. Totdat hij begin dit jaar weer begon als presentator van het programma Splitscreen. Helaas zijn de opnames vanwege het coronavirus stilgelegd.
Peter Lusse
Keek je ook altijd naar Vrienden voor het leven? Peter Lusse speelde daarin de rol van de klunzige Eddie Veenstra. De serie, waar ook Mary-Lou Steenis in speelde, was vijf jaar een grote hit op televisie. Ook had Peter een klein rolletje in Flodder, als politieagent, en daarna werd het een beetje stil… Als je tenminste het Sinterklaasjournaal niet hebt gevolgd, want daarin speelde Peter volkomen onherkenbaar de ballonnenpiet. Ook heeft hij in verschillende musicals opgetreden. De laatste jaren heeft hij zich meer toegelegd op klassieke zang en hij geeft voorstellingen met het Trio Particolare. Minder bekend is dat Peter ook films en televisieseries vertaalt en als stemacteur meewerkt aan kinderfilms, zoals A Bugs Life.
Penny de Jager
Toen videoclips nog niet bestonden, moest er toch wat te zien zijn op televisie als een liedje in Toppop kwam. En daar kwam Penny de Jager in actie. De danseres had een klassieke opleiding en danste een tijd bij het Nationaal Ballet, maar door haar optredens en choreografieën in Toppop werd ze pas echt beroemd. Met haar lange haren, de theatrale bewegingen en de fladderende gewaden vrolijkte ze tot 1985 de televisie-uitzendingen op. Ze woonde een tijd in Amerika en verdween toen in Nederland echt van de radar, maar ze is inmiddels weer terug in Nederland en werkt aan aerobics-projecten. In 2016 was ze ineens helemaal terug: ze stond drie avonden op het podium van de ArenA, met de Toppers.
Rob van Hulst
De slechterik in Medisch Centrum West was in één klap bekend – en toen de serie in 1994 stopte was dat ook direct weer over. Iedereen identificeerde hem zo sterk met zijn rol van de akelige dokter Erik Koning dat hij eigenlijk geen andere rol kon spelen. Rob is afgestudeerd sociaal psycholoog en geeft al 35 jaar rondleidingen over de Amsterdamse wallen. In 2001 had hij een kleine rol in de televisieserie All Stars, als… dokter.
Viola Holt
Aan haar carrière als omroepster bij AVRO en NOS kwam in 1981 abrupt een einde: ze werd op staande voet ontslagen omdat ze een keer te laat kwam. Het leek op het einde van haar carrière, maar gelukkig schoof ze in 1989 aan als presentator van de Vijf Uur Show, een middagprogramma van RTL. Dat bleef ze tien jaar doen, daarna vertrok ze met haar man naar Mexico om daar te koken in hun restaurant, te schilderen en te genieten van het leven. Ze is inmiddels weer terug in Nederland en werkt als reiki-master en feng shui-adviseur. Kennelijk mist ze de televisie toch af en toe, want ze heeft meegedaan met programma’s zoals Bobo’s in de Bush, Ranking the Stars en het kunstprogramma Project Rembrandt, waar ze ondanks haar ervaring als kunstenares afviel in de eerste aflevering.
Tineke de Nooij
De eerste vrouwelijke radiopresentator van Nederland, was Tineke de Nooij. Ze begon als tekstschrijver voor Radio Veronica, maar kreeg al snel een eigen programma en presenteerde jarenlang vanaf het zendschip een programma voor progressieve en psychedelische muziek. Daarna ging ze voor de televisie werken en vooral haar middagprogramma’s, met veel live muziek en hits van vroeger, aandacht voor lekker eten en ruimte voor sterren, waren erg populair. En nu? Ze schrijft voor Story, importeert wijn uit Zuid-Afrika en heeft zelfs weer een radioprogramma op NPO5, de Tineke Show.
Wil je meer lezen over nostalgie en televisieprogramma’s? Of ben je benieuwd naar tips voor een dagje weg of je tuin? Inspiratie, advies en de beste aanbieders vind je op Startpagina.nl.
Beeld: Peter Smulders | Startpagina.nl
Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.
Wat anderen nu lezen
Zo zien de drie zoons van Jochem van Gelder eruit
Frans Bauer vond deelname aan All You Need Is Love eigenlijk verschrikkelijk
Wauw! Heleen van Royen verbluft volgers met afgetraind lichaam
Glennis Grace keert terug op het podium met Whitney-tribute
Deze actrice speelt nieuw personage als vrouw van Pilatus in The Passion
René van der Gijp: ‘Sander Schimmelpenninck heeft niets bereikt'
Verdrietig: vader Estelle Cruijff op 78-jarige leeftijd overleden
Willeke van Ammelrooy kreeg ook te maken met grensoverschrijdend gedrag
Mooi babynieuws! Jessie Jazz Vuijk en Kaj Gorgels in verwachting van eerste kindje
Verdachte chanteur André van Duin bood 'eindeloos veel excuses' aan