Van een liefdesrelatie tussen Ernst Daniël Smid en Jolanda is geen sprake meer

Na het nodige amoureuze leed leek Ernst Daniël Smid (69) bij de twaalf jaar jongere Jolanda nieuw geluk te hebben gevonden.

Ernst Daniël Smid

Hoewel Jolanda veel voor hem betekent, kan de bariton geen liefdesrelatie meer met haar hebben. Aan Story vertelt hij wat er is gebeurd.

Anderhalf jaar nadat zijn vrouw Roos overleed aan de gevolgen van kanker, was het Aly Burgers die Ernst Daniël Smid weer liet stralen. Het stel leek dolgelukkig en ging zelfs samenwonen. Maar na vier jaar was het voorbij. Volgens de bariton botsten hun karakters te veel.

Liefde Jolanda

Na een tijd als vrijgezel ontmoette hij de twaalf jaar jongere Jolanda, de moeder van Pleun Bierbooms, die in 2017 The Voice of Holland won.

Er was meteen een klik, en Jolanda steunde Ernst Daniël ook tijdens de moeilijke periode toen hij geopereerd werd – een risicovolle ingreep waarbij elektroden en een neurostimulator werden geïmplanteerd, die de lichamelijke klachten die hij ondervond door de ziekte van Parkinson zouden moeten verminderen. Drie jaar geleden werd de operazanger namelijk gediagnosticeerd met een levensbedreigende vorm van parkinson.

Relatie verbroken

Nu blijkt er echter van een liefdesrelatie tussen Ernst Daniël en Jolanda geen sprake meer. ‘Ze is een fantastische vrouw, een lieve vriendin,’ vertelt Ernst Daniël aan Story. ‘Maar daar blijft het bij. We hebben geen liefdesrelatie. Onze band is platonisch. Ik zie haar als mijn hartsvriendin. Ze is er ook altijd voor me. Jolanda gaat ook mee naar ziekenhuisafspraken, of als ik iets anders nodig heb.’

'Man in verval'

Aan het begin van hun relatie dacht Ernst Daniël daar anders over. Maar sinds bij hem de ziekte van Parkinson is geconstateerd, wil hij geen energie meer in een relatie steken. ‘Natuurlijk zou ik het fijn vinden om elke avond bij een lieve vrouw te zijn op wie je verliefd bent. Ik ben dol op vrouwen. Dat is altijd zo geweest. Maar ik ben realistisch. Ik loop tegen de 70, en heb parkinson. Ik heb een vrouw niets meer te bieden. Ik ben een man in verval. Daar kunnen vrouwen anders over denken, maar ik zie het op deze manier en daar ben ik niet vanaf te brengen. Ik kan een vrouw ook echt níets bieden.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 05 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.