Van 1999 tot 2023: Lucille Werner door de jaren heen

Lucille Werner mag dan bekend zijn geworden als presentatrice: tegenwoordig is ze vaker in Den Haag te vinden als Tweede Kamerlid voor het CDA dan op de buis. 

Lucille Werner
© ANP & Edwin Smulders

Sinds 2020 is Lucille namelijk de politiek in gegaan. Toch zullen we haar nooit vergeten als presentatrice van Lingo, het programma dat ze maar liefst 2.000 keer gepresenteerd heeft! Dit is Lucille Werner: door de jaren heen. 

Lucille Werner loopje

Lucile heeft in haar privéleven al behoorlijk wat meegemaakt. Bij haar geboorte liep Lucille hersenbeschadiging op als gevolg van zuurstofgebrek. Hierdoor loopt de presentatrice al haar hele leven moeilijk. Ondanks dat ze in het gezellige Eindhoven is geboren, heeft ze een tijd van haar jeugd in Colombia doorgebracht. Na drie jaar daar te hebben gewoond, keerde het gezin terug naar Groningen. Toch keerde Lucille uiteindelijk weer terug naar Eindhoven. 

Carrière

Lucille Werner maakte voor het eerst kennis met de televisiewereld toen ze als stagiaire in 1990 binnenkwam bij de De 5 Uur Show van RTL. Drie jaar later kreeg ze haar eerste baan aangeboden bij Showtime. Ook was ze correspondent en heeft ze onder andere David Bowie en Tina Turner mogen spreken. De jaren daarna heeft Werner onder andere RTL Actueel, Showtime, Big Entertaintment Club en Hollands Hollywood gepresenteerd. 

Lingo 

In 1999 kwam Lucille in aanraking met spelprogramma. Zo was ze te zien in Postcode Loterij Zomerkampioen en Puzzeltijd (tussen 1999 en 2001). Nadat ze in 2001 een contract kreeg bij de AVRO volgde ongelooflijk veel programma’s, waarvan vooral Get the Picture een enorm succes was. Het volgende succes volgde in 2005 met de start van Lingo. Ze volgde destijds Nance Coolen op. In 2006 gingen er geruchten rond dat de netwerkcoördinator Lingo zou willen beëindigen. Zelfs premier Jan Peter Balkenende stak daar een stokje voor door te reageren: ‘Hoe graag zien wij niet presentatrice Lucille Werner?’ (Al hebben wij anno 2023 ook nog een premier die succesvolle programma’s niet zomaar laat gaat.) In 2014 vierde Lingo zijn 25-jarig bestaan. Maar helaas bleef het daarbij voor het spelprogramma. Toen Lingo van Nederland 1 naar Nederland 2 verhuisde, bleven de kijkcijfers uit. Uiteindelijk viel op 2 oktober 2014 het doek voor Lingo. Lucille Werner heeft uiteindelijk bijna 2.000 afleveringen op haar naam staan. 

Inzet voor gehandicapten 

In 2016 maakte Lucille de overstap naar SBS 6. Maar na een jaar werd haar contract daar niet verlengd. Wat wel een succes genoemd kon worden was het tv-programma Mis(s)verkiezing waarin vrouwen met een handicap streden om de titel Mis(s) onbeperkt Nederland. Lucile - zelf gehandicapt - heeft zich altijd enorm ingezet voor haar lotgenoten. Werner heeft daarvoor zelf verschillende prijzen gewonnen. 

In de politiek

In 2020 werd bekend dat Lucille Werner zich wilde gaan focussen op de politiek. Een jaar later werd ze geïnstalleerd als CDA-Kamerlid. Natuurlijk zet zij zich vanaf die plek ook in voor het gehandicaptenbeleid, maar ook voor de (mantel)zorg en media en cultuur. Zo komen haar twee passies toch nog samen anno 2023. 

Lucille Werner - 1999
© ANP

Lucille Werner - 1999

Lucille Werner - 2003
© Edwin Smulders

Lucille Werner - 2003

Lucille Werner - 2006
© Edwin Smulders

Lucille Werner - 2006

Lucille Werner - 2008
© Edwin Smulders

Lucille Werner - 2008

Lucille Werner - 2010
© ANP

Lucille Werner - 2010

Lucille Werner - 2016
© Edwin Smulders

Lucille Werner - 2016

Lucille Werner - 2021
© Edwin Smulders

Lucille Werner - 2021

Lucille Werner - 2023
© Edwin Smulders

Lucille Werner - 2023

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!