Van 1990 tot 2023: Linda de Mol door de jaren heen

Linda de Mol mag dan nu niet zoveel op de buis te zien zijn, als jong meisje stond ze al in de spotlights. 

Door Redactie
Linda de Mol
© Peter Smulders

Als dochter van zanger John de Mol sr. was een leven in de entertainmentwereld wel erg dichtbij. Maar hoe begon Linda eigenlijk? En wat heeft ze de afgelopen jaren allemaal gemaakt en gepresenteerd? Dit is Linda de Mol: Door de jaren heen.

Als jong meisje maakte Linda haar debuut in het AVRO's kinderkoor. Daarna presenteerde ze al op twaalfjarige leeftijd het programma Wat je zegt ben je zelf. 

Linda de Mol carrière 

Na haar studie begon Linda de Mol in 1985 met presenteren. Ze begon bij Sky Channel met het programma The DJ Kat Show. Maar nadat ze als assistente van Ron Brandsteder opzoek in de Showbizzquiz voor de TROS, presenteerde ze tot en met het jaar 2005 vele programma's voor deze omroep. In 2000 startte Linda Miljoenenjacht. Maar niet alleen in ons kikkerlandje was Linda hot. Ook onze buren hielden van de blondine. In Duitsland mocht ze de Duitse versie van het programma Love Letters presenteren. 

Programma's en series 

In 2006 stapte Linda over naar de commerciële zender van broer John, Talpa (later Tien). Miljoenenjacht werd weer hét programma van Linda. Even later werd de door Linda bedachte dramaserie Gooische Vrouwen uitgezonden. Na de overname van RTL verhuisde De Mol mee naar RTL 4. Daar heeft ze tot 2019 vele programma's gepresenteerd en in vele films en series gespeeld. Denk aan Ik hou van Holland, Divorce, Weet ik Veel, Linda's ZomerweekFamilie Kruys en Oh, wat een jaar!

Prijzen

In oktober 2009 zat Linda de Mol 25 jaar in het vak. Gooische Vrouwen mocht dan wel stoppen in dat jaar, Linda kreeg in 2009 wel een Gouden Televizier-Ring voor het bedenken en het spelen in de serie. Al eerder - in 2001 - won De Mol de Zilveren Televisie-Ster voor populairste televisievrouw, de prijs die ze later in 2011 en 2013 ook in ontvangst mocht nemen.

LINDA.

In 2003 begon Linda haar eigen vrouwentijdschrift genaamd LINDA. In 2015 kwam daar ook een online platform bij. 

Overstap

Na dertien jaar werd bekend dat Linda in 2019 de overstap zou maken naar Talpa Network en voor SBS6 aan de slag zou gaan. Miljoenenjacht verhuisde met Linda mee, net zoals Ik hou van Holland. Maar de door Linda bedachte programma's Weet ik Veel en Oh, wat een jaar! bleven bij RTL. Dat Chantal Janzen dat laatste programma ging presenteren, viel niet in de goede aarde. 

Relatie Jeroen Rietbergen

Begin 2022 raakte Linda in opspraak nadat partner Jeroen Rietbergen werd beschuldigd van seksueel wangedrag. Linda legde haar werkzaamheden tijdelijk neer en verscheen ook niet meer op de cover van haar eigen magazine. In het najaar van 2022 keerde ze alleen terug bij Miljoenenjacht en was ze te zien in de serie Five Live. Helaas was dit geen goed jaar voor Linda, aangezien haar nieuwe serie geen succes was. 

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 1990

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 2000

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 2007

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 2010

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 2012

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 2015

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 2018

Linda de Mol
© Peter Smulders

Linda de Mol - 2023

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!