Van 1982 tot 2023: Patty Brard door de jaren heen

Patty draait al flink wat jaartjes mee in de showbizzwereld!

Patty Brard
© Peter Smulders

Patty Brard is een heuse televisiepersoonlijkheid. Maar haar carrière begon in de muziek als zangeres in de meidengroep Luv'. Dit is Patty Brard: door de jaren heen.

Carrière

Patty Brard kwam na haar studie directiesecretaresse terecht bij de publieke omroep. En door die baan ging het balletje voor een carrière voor de schermen rollen. Muziekproducent Hans van Hemert ontdekte Patty en vroeg haar om bij meidengroep Luv' aan te sluiten. Uiteindelijk stopte de succesvolle groep in 1980 en probeerde Patty het daarna nog solo. 

Reality 

Maar al snel liet Patty het zingen achter zich en focuste ze zich volledig op de televisie. In 1989 maakte ze het programma Gaan met die banaan. In de jaren 90 kwamen daar nog Brard gaat extreem en Absolutely Patty bij. Later - in 2003 - waren er nog drie programma's over Patty's leven te zien. Ook presenteerde ze nog een jaar Big Brother (2001). Na alle realityshows besloot Patty in 2006 om de televisie vaarwel te zeggen en met haar man naar Ibiza te verhuizen en zich daar terug te trekken. 

SBS

In 2007 kwam ze terug voor Sterren Dansen op het IJs. Patty was terug in the picture en kreeg vervolgens een contract bij SBS6 waar ze Shownieuws van 2007 tot 2011 presenteerde. Tot haar ontslag in 2017 heeft Brard nog meerdere programma's gepresenteerd zoals Bonje met de buren. Ook was ze een tijd lang een vast panellid in het programma Ranking the Stars.

Ruzie met dochter

Brard en haar dochter hadden jarenlang geen contact gehad, maar sloten in september 2020 elkaar weer in de armen. De presentatrice gaf al meerdere keren aan graag weer met Priscilla te willen praten en eigenlijk niet meer te weten waarover de ruzie begonnen was. Priscilla liet op sociale media eens doorschemeren dat ze het niet prettig vond dat haar moeder haar leven in de spotlights doorbrengt.

Herening 

'Het was heel raar. Echt heel raar. Je gaat daar toch met een knoop in je maag naar toe. Je weet niet wat je te wachten staat. Is er woede? Is er liefde? Is er emotie?', vertelt Patty over het moment suprême. De Shownieuws-presentatrice vond het dan ook doodeng. Gelukkig werden haar angsten in een klap weggenomen toen Priscilla op haar af kwam lopen. 'Ze heeft me vastgehouden en ik haar toen ook natuurlijk.'

Vieze rol

‘Voor Priscilla is het nu ook duidelijk geworden wat voor vieze rol mijn zus Debby, haar tante dus, heeft gespeeld in deze kwestie. Net zoals mijn zus heeft zitten stoken tussen mijn ouders en mij. Gelukkig begint Priscilla in te zien dat haar bepaalde zaken een tijdlang anders zijn voorgeschoteld dan ze zijn. En nu zijn we closer dan ooit. We sturen elkaar de hele dag berichtjes. Ik krijg bijna dagelijks wel een berichtje van Priscilla waarin ze vertelt hoeveel ze van mij houdt. Dat is toch geweldig?’ 

Patty Brard 1982
© ANP

Patty Brard - 1982

Patty Brard 1990
© Peter Smulders

Patty Brard - 1990

Patty Brard 2001
© Peter Smulders

Patty Brard - 2001

Patty Brard 2005
© Peter Smulders

Patty Brard - 2005

Patty Brard 2007
© Peter Smulders

Patty Brard - 2007

Patty Brard
© Peter Smulders

Patty Brard - 2011

Patty Brard 2014
© BrunoPress/Patrick van Emst

Patty Brard - 2014

Patty Brard 2023
© Peter Smulders

Patty Brard - 2023

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!