Vader vond Marc van der Linden drie uur na herseninfarct: 'Heb al die tijd liggen bidden'

Marc van der Linden

Marc van der Linden heeft nog wel een tijdje nodig om te revalideren na zijn herseninfarct. 'Dit gaat nog wel even duren', zegt de 53-jarige royaltyverslaggever, die vorige week maandag werd opgenomen in het ziekenhuis, tegen De Telegraaf.

De uitslagen die Van der Linden na onderzoeken kreeg waren 'niet al te slecht', maar hij voelt zich niet goed. 'Ik heb een behoorlijke opdonder gekregen en ben hier nog wel even zoet mee. Ik moet straks revalideren om weer te kunnen lopen. Ook krijg ik logopedie. Want, zoals je hoort, praat ik anders dan voorheen. Toch waren er geen echte uitvalverschijnselen, ik mag geloof ik niet mopperen.'

Gevonden door vader

Dat Marc er nog redelijk goed vanaf is gekomen is een wonder. In hetzelfde interview vertelt Van der Linden dat hij alleen was toen hij werd getroffen door het herseninfarct en niets kon doen. Hij viel op de grond en botste daarbij tegen een kastje, waardoor hij ook nog een wond onder zijn oog opliep. 'Daar heb ik minstens drie uur gelegen, zonder dat ik alarm kon slaan. Ik kon nergens bij en heb al die tijd maar liggen bidden', aldus Marc tegen de krant. Op hetzelfde tijdstip had Marc een belafspraak met zijn vader. Omdat Marc niet opnam, besloot zijn vader te gaan kijken bij de woning van zijn zoon. Toen hij ook nog niet opendeed, gingen de alarmbellen af. Zijn vader sloeg een raampje in en vond zijn zoon. 

Smerige streek 

De royaltyverslaggever baalt er wel van dat roddelvlogger Yvonne Coldeweijer haar spionnen via Instagram had gevraagd om meer informatie over Van der Linden. Dat gaat volgens hem 'een grens' over. 'Het ziekenhuispersoneel is zo ontzettend lief voor me. Op een bord tegenover mijn bed schreef een van hen heel opbeurend ’het komt goed’. Daar houd ik me maar aan vast. Ze zeiden ook dat ik niet bang hoef te zijn dat medische geheimen op straat komen. Daar is iedereen veel te professioneel voor, dus dat probeer ik maar van me af te zetten. Maar een smerige streek is het wel.'

Bron: ANP, Nu.nl | Beeld: Peter Smulders

 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.