Uslu over The Voice-onderzoek: ‘Bevestigt beeld dat er al was’

Volgens staatssecretaris Gunay Uslu van Cultuur en Media bevestigt het onderzoek naar de vermeende misstanden bij het programma The Voice of Holland het beeld dat er al was. Dit laat ze weten in een reactie op het onderzoek van het advocatenkantoor van Doorne, dat woensdag verscheen.

Gunay Uslu
© ANP

'Dit onderzoek bevestigt het eerdere beeld dat er was. Er bestond een cultuur waarin grensoverschrijdend gedrag kon plaatsvinden. Slachtoffers voelden zich niet veilig, en wáren ook niet veilig', zegt Uslu. Daarnaast zegt ze dat dit onderzoek onderstreept hoe belangrijk een cultuuromslag in de hele sector is. 'Inmiddels is al een aantal zaken in gang gezet, ook vanuit sector. Namens het kabinet is regeringscommissaris Hamer hiermee hard aan de slag.'

Onderzoek naar ongepast gedrag

Het advocatenkantoor Van Doorne bracht woensdag na ruim veertien maanden een extern onderzoek naar buiten, dat onder andere concludeert dat er in de periode van 30 april 2015 tot en met 12 januari 2022 verschillende vormen van ‘ongepast gedrag’ hebben plaatsgevonden door verschillende personen. Het kantoor stelt dat er zeker sprake was van ongewenst gedrag en dat meerdere misdragingen zijn gemeld. Alleen durfde niet iedereen een melding te doen en lijken er geen maatregelen te zijn genomen.

Je las een artikel van Veronica Superguide: Jouw gids in de jungle van films, series en tv.

Bron: Veronica Superguide

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!