Tygo Gernandt heeft meer dan 500 mensen 'vermoord': 'Je moet sterk in je schoenen staan'

Tygo Gernandt heeft meer dan 500 mensen 'vermoord': 'Je moet sterk in je schoenen staan'

Tygo Gernandt (48) zou in zijn carrière wel meer dan 500 mensen vermoord hebben. Dit waren (natuurlijk) fictieve moorden, maar toch is het niet niks voor Tygo. 'Je doet alsof, maar je haalt wel een trekker over', aldus Tygo in de podcast Darmstad FM.

In gesprek met Tina de Bruin, Darmstad FM-presentatrice, laat Tygo weten dat iemand vermoorden - ook al is het 'maar' op het witte doek - niet makkelijk is.

The bad guy spelen

'Dat doet wel iets met je. Het blijft beklijven. En ik leef me zo in in mijn karakters. Ik wil een ander loopje, ik wil anders ademen', legt de acteur uit. 'Ik bén echt iemand anders. Het is best wel intens.' Omdat Tygo vaak de 'villain' in veel films en series speelt, weet hij niet hoe lang hij dat eigenlijk nog kan doen. 'Want het is zo'n negatieve energie. Daarom moet je sterk in je schoenen staan, want het knaagt aan je'.

Uitlaatklep

Hoe moeilijk acteren soms ook is, gelukkig heeft Tygo wel een uitlaatklep kunnen vinden. 'Ik vind het heerlijk om bij vreemde slagers en bakkers te vertellen hoe het zit. Ik vertel het liefst aan vreemden waar ik mee zit', zegt hij.

Liefde

Vanuit zijn privéleven lijkt het acteren juist een uitlaatklep voor Gernandt. Verliefd worden op iemand vindt de acteur namelijk nog lastiger. 'Complimenten, liefde en waardering. Ik vind dat allemaal lastig. Als iemand echt van me gaat houden, dan is mijn eerste gedachte: en nu rennen. Ik weet niet hoe ik moet nemen, ik kan alleen maar geven.' Volgens hemzelf heeft dat ook te maken met vroeger, toen hij zeven jaar was en zijn ouders gingen scheiden. 'Daar is alles zo gestart, denk ik', aldus Tygo. Waarop Tina hem aanvult: 'Dat jongetje van zeven is bang voor afscheid', Tygo antwoordt daarop: 'Dat klopt, ja.'

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.