TV-iconen: Adèle Bloemendaal, een grande dame die hunkerde naar vrijheid

Door Redactie
TV-iconen: Adèle Bloemendaal, een grande dame die hunkerde naar vrijheid

In oktober 2021 bestaat de Nederlandse televisie 70 jaar. Story blikt in een serie portretten van bijzondere televisiepersoonlijkheden terug op de mens achter de sterren. In deze aflevering Adèle Bloemendaal, die door haar vader werd opgevoed als een jongen en haar leven beschouwde als een gevecht. Tegen geluk, impresario’s, publiek, geldgebrek, tegen hen die haar wilden vastketenen.

Diva

Hahahahaaa... de typerende, harde, kakelende, uitbundige lach, keurige dictie en rollende r. Adèle Bloemendaal (1933-2017) was een diva. En een eigenzinnige comédienne, actrice en zangeres. Voor geluk was ze niet in de wieg gelegd. Als het haar in de schoot geworpen werd, deed ze meestal alles om het ongedaan te maken. ‘Adèle is iemand die van het leven geniet en niet zo haar best doet om iets te bereiken.'

Carnavalskrakers

'Ze is niet ambitieus en daarom ben ik het voor haar,’ zei haar tv-regisseur, platenproducer en vertrouweling Rob Touber. Een deel van haar inkomen vergaarde ze niet met televisie en toneel, maar met heuse carnavalskrakers als Wat heb je gedaan, Daan en Hallelujah kameraden. Op haar vijftigste poseerde ze naakt in Playboy en speelde ze in de televisiereclame van een gerenommeerd chocolademerk.

Beeld: Peter SmuldersDit artikel komt uit Story. Editie 51 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.