Tv-coryfee over zijn hartverscheurende huilbuien: Ivo Niehe had gezinsdroom opgegeven

Voor zijn iconische TV Show, die vorig jaar stopte, interviewde Ivo Niehe (76) gedurende ruim veertig jaar internationale beroemdheden.

Ivo Niehe

Tijdens deze ontmoetingen waren er volgens Ivo vaak memorabele momenten die de uitzendingen niet haalden. Om die tóch niet verloren te laten gaan, schreef hij het boek De afterparty. Ivo mag dan dolgraag bij de sterren thuiskomen, zijn eigen voordeur zwaait hij niet joviaal open. Hij heeft ‘een onwaarschijnlijke nieuwsgierigheid’, maar over zijn eigen privésituatie is hij doorgaans zo gesloten als een oester.

Zo zwijgt hij over zijn ruim dertigjarige huwelijk met Karin ter Kuile, met wie hij zonen Gijs en Tim en dochter Anne heeft

Twee werelden

Over de reden daarvan vertelt Ivo in KBO PCOB Magazine: ‘Mijn vrouw komt uit een intellectueel gezin. Haar vader was een Europese topadvocaat die zijn jongste dochter met een wat oudere man van de TROS-televisie zag binnenkomen en dacht: wat gaan we nu beleven? Het zijn echt twee werelden en we hebben meteen besloten om die gescheiden te houden.’ 

Hartverscheurend

Bij hoge uitzondering wordt Ivo toch een beetje persoonlijk. ‘Vooruit, ik zal iets prijsgeven dat ik liever voor mezelf had gehouden,’ zegt de tv-coryfee, waarna hij onthult dat hij slechts tweemaal hartverscheurend heeft moeten huilen. Zo was hij euforisch na de première van zijn eerste theatershow (2005). ‘Ik had iets gedaan waar ik mijn leven lang al van had gedroomd,’ verklaart Ivo, die voor het éérst een emotionele ontlading had bij de komst van zoon Gijs (1991). Het hebben van een gezin leek immers een gepasseerd station. ‘Ik was 45 en had nooit gedacht dat zoiets me nog zou overkomen,’ zegt Ivo in KBO PCOB Magazine.

Lees het hele verhaal in Story. Editie 11 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Lossebladen.nl.

Een proefnummer scoor je nu met 25% korting en zonder verzendkosten.