Trijntje Oosterhuis omarmt Ma Flodder-kant van zichzelf: 'Heb er schijt aan'

Ondanks dat Trijntje Oosterhuis (50) al jarenlang niet meer weg te denken is uit het publieke oog, heeft de zangeres nog steeds wel eens moeite met het accepteren van zichzelf. 

Trijntje Oosterhuis
© Brunopress

Het 'door dik en dun' accepteren gaat Trijntje niet altijd van een leien dakje. In de podcast Darmstad FM met host Tina de Bruin bespreekt de zangeres onder andere hoe ze in zelfacceptatie is gegroeid.

'Door dik en dun'

Zoals bij iedereen vraagt showhost Tina de Bruin zich af of haar gast zich ergens voor schaamt. Trijntje laat weten dat dat bij haar te maken heeft met 'door dik en dun' voor jezelf staan. 'Dat is iets wat je tegen jezelf moet zeggen, dat je door dik en dun voor jezelf staat, maar ook voor anderen. Dat je in mijn geval moet handelen dat dat zo is', vertelt Oosterhuis daarover. 

Schaamte

Toch wil Trijntje het niet per se schaamte noemen, dat vindt ze namelijk 'een groot iets'. 'Maar dan denk ik: ben ik 50 geworden, heb ik alles onder controle, alleen dat niet. Dus het lekker in je lijf zitten en dan of heel dun of heel dik', legt ze uit. 'Ik schaam me niet per se voor hoe ik eruit zie. Ik hou wel van body positivity, met m'n dikke reet op de bar in tijgerpak in Het Perfecte Plaatje.'

Verbeteringen

Maar het feit dat de zangeres gewoon in tijgerpak op de bar bij Het Perfecte Plaatje gaat zitten, daar ligt ze niet wakker van. 'Maar dat ik denk: wat is het nou, dat ik alles als vrouw, ondernemer en moeder van vier kinderen kan cheffen? En dat is het eerste wat bij mij dan, wat ik zichtbaar niet onder controle heb. Daar mag ik wel even kritisch de loep op leggen en denken: Wat kan ik daar nou aan verbeteren?'

Ma Flodder

Trijntje is al sinds haar negentiende niet meer weg te denken uit de showbizzwereld. En volgens haar is het dan ook sinds die tijd 'gewoon zo'. 'What you see is what you get. De mensen weten nu wel dit ik die artiest ben[, vervolgt ze. 'Maar ik ben ook gewoon Ma Flodder die na de zoveelste zwangerschap weer al die kilo's eraf moet krijgen. Dat laat ik nu ook meer zien, daar heb ik meer schijt aan. Het is gewoon echt wat het is. En omdat ik denk: dat heeft toch iedereen? Waarom zouden we dat niet mogen laten zien?, zo vraagt Trijntje zich nog af. 

Bron: RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!