• Overleden

Tot afgrijzen van vriend Bart Meeldijk: Heleen van Royen graaft overleden vader op

Door Redactie
Tot afgrijzen van vriend Bart Meeldijk: Heleen van Royen graaft overleden vader op

Toen haar vader in 1978 zichzelf van het leven beroofde, was Heleen van Royen zo boos dat ze niet naar zijn uitvaart is geweest. Daar kreeg de schrijfster later spijt van, en ze nam een drastisch – en volgens haar partner Bart luguber – besluit om alsnog afscheid van haar vader te kunnen nemen.

Hechte band

Heleen van Royen heeft altijd vol trots gesproken over de hechte band met haar moeder Margaretha. ‘Mijn moeder en ik waren echt een team, vroeger al. We deden veel samen en ik kon álles tegen haar zeggen,’ vertelde ze in LINDA. In 2017 bracht Heleen Het doet zo zeer uit, een filmportret van haar moeder bij wie dementie was geconstateerd. Een jaar later overleed Margaretha op 88-jarige leeftijd. ‘Het is beter zo, maar het doet zo zeer,’ zei Heleen na het verdrietige afscheid van haar moeder. Hoe anders ging dat toen Heleens vader in 1978 overleed. Hij had zichzelf van het leven beroofd. Zijn lichaam werd destijds in de Sloterplas in Amsterdam gevonden.

Spijt

Heleen was zo boos op haar vader, dat ze zijn uitvaart niet wilde bijwonen. Later kreeg ze daar spijt van en na het overlijden van haar moeder onderzocht de 55-jarige schrijfster de mogelijkheid om toch nog afscheid van haar vader te nemen. In haar nieuwe boek Moeder, dochter, minnares schrijft ze: ‘Het liefst zou ik mijn vader bij mijn moeder in haar graf willen leggen – dan kan ik ze ook samen bezoeken – maar ja, dat kan natuurlijk niet.’ Maar wanneer begrafenisondernemer Clemens haar laat weten dat het wel mogelijk is, hakt Heleen de knoop door.

Beeld: Peter SmuldersDit artikel komt uit Story. Editie 47 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Magazine.nl

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.