Tom Egbers doet voor het eerst zijn verhaal over vermeend grensoverschrijdend gedrag

Tom Egbers (65) deed vrijdagavond voor het eerst zijn verhaal over het vermeende grensoverschrijdende gedrag bij NOS Sport. 

tom egbers

Egbers vertelt in talkshow Khalid & Sophie onder andere over zijn affaire met een stagiaire.

Buitenechtelijke affaires

Tijdens zijn huwelijk met Janke Dekker heeft Tom meerdere buitenechtelijke affaires gehad, geeft hij eerlijk toe. ‘Ik heb mijn gezin daar veel verdriet mee gedaan. Mijn kinderen en vrouw hebben daar onder geleden en ik heb daar uiteindelijk ook hulp voor gezocht.’ Deze heftige periode omschrijft de presentator als ‘gruwelijk’.

Affaire met stagiaire

Onlangs kwam er een Volkskrant-artikel naar buiten waaruit bleek dat Tom Egbers een langdurige affaire zou hebben gehad met een stagiaire. ‘Zij was twintig en ik een veertiger. Zij was goed, leuk en geestig. Een aanvulling op de redactie’, vertelt hij erover. Ze reden op een gegeven moment samen naar huis, aangezien ze bij elkaar in de buurt woonden. Toen is de affaire begonnen, maar het was geen seksuele relatie, benadrukt Egbers. ‘Wij zoenden als gelijkgestemden. Wij waren dol op elkaar.’

Gebarsten bom

De affaire duurt drie jaar en het ging mis toen Tom het besloot af te kappen. ‘Dat heeft zij niet kunnen accepteren. Zij bleef toch berichten sturen.’ Toms dochtertje komt berichten tegen op een oude telefoon en laat die aan haar moeder zien. Hierop besluit Janke contact op te nemen met de stagiaire. ‘Mijn vrouw ging haar bellen om te vragen waarom zij mij bleef lastigvallen. En zij heeft toen dingen gezegd die zo explosief en onjuist waren maar die tevens een bom vormde voor de reddingskansen voor mijn huwelijk’, vertelt Egbers.

Woedend en ziedend

‘Toen ontplofte ik’, vertelt Tom openhartig. ‘Ik was echt woedend en ziedend. Toen heb ik gezegd: ik ga nooit meer een onderwerp met jou maken. Het kan niet wat jij doet. Je maakt niet alleen mij kapot, maar ook mijn gezin en mijn huwelijk.’ Door zijn woede heeft hij ook uitspraken gedaan die niet kunnen. ‘Ik heb daar wel spijt van’, deelt hij.

Deal with it

De presentator zou de affaire opgebiecht hebben bij de hoofdredactie. ‘Mijn besluit was om terug te treden bij Andere Tijden Sport. Maar na gesprekken kwam ik tot de conclusie dat het toch mogelijk was om aan te blijven. Ik kreeg te horen: deal with it.’ Egbers neemt nu noodgedwongen een stapje terug, maar hij is niet van plan om te stoppen met televisiewerk. ‘Na vier decennia bij grof vuil gezet te worden, dat laat ik niet zomaar gebeuren’, besluit hij.

Bron: RTL Boulevard

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!