• De Roelvinkjes

Toch geen aangifte tegen Dave Roelvink voor fraude met perskaart

Door Redactie
Toch geen aangifte tegen Dave Roelvink voor fraude met perskaart

Dave Roelvink hangt graag 'de journalist' uit sinds er demonstraties en rellen zijn vanwege de coronamaatregelen. Zo ook de afgelopen dagen. 

Maar hij deed dat met nep perskaarten. 

Razende reporter

De Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) wilde daarom juridische stappen tegen Dave Roelvink ondernemen. Maar daar ziet de journalistenbond nu toch vanaf.

De reden: toen Roelvink hoorde dat er aanklacht tegen hem ingediend zou worden, verwijderde hij de betreffende post waar de fake perskaarten op te zien waren. 

Toch geen aanklacht

De NVJ stelt blij te zijn dat Roelvink de opname heeft verwijderd. "Hij had van ons nog wat duidelijker tegen al zijn volgers mogen zeggen dat valsheid in geschrifte zeer strafbaar is", stelt algemeen secretaris Thomas Bruning van de NVJ.

Valse kaart

"Maar wat ons betreft is hiermee nu de kous af." Bruning beklemtoont dat de juridische stappen weer op tafel komen als Roelvink zich in de toekomst alsnog met een valse perskaart uitgeeft als journalist.

De zoon van zanger en columnist Dries maakte afgelopen weekeinden filmpjes van de rellen op het Museumplein en deelde deze via Instagram. Hij beloofde maandag op social media dat hij vaker "verslag" gaat doen van soortgelijke evenementen.

Journalisten belaagd

Journalisten kunnen bij de NVJ een politieperskaart aanvragen om in geval van grote calamiteiten aan te tonen dat zij pers zijn. Er gaat een uitgebreide screening aan het verstrekken van zo'n pas vooraf.

Bij de rellen van afgelopen weekeinde in diverse steden werden talloze journalisten belaagd door boze relschoppers.

Bron: De Telegraaf Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.