• Tim Hofman

Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan

Door Redactie
Tim Hofman biedt excuses aan voor vrouwonvriendelijke uitspraken die hij in het verleden heeft gedaan

Tim Hofman heeft zijn excuses aangeboden voor vrouwonvriendelijke dingen die hij in het verleden heeft gezegd. Hij deed dat naar aanleiding van een video die zaterdag op sociale media verscheen waarin de presentator nogal platte opmerkingen maakt over onder andere het uiterlijk van playmate Zimra Geurts.

Hofman bracht afgelopen donderdag de misstanden bij The Voice of Holland aan het licht in zijn programma BOOS.

Vrouwonvriendelijke opmerkingen

In de video, die op social media circuleerde, is Hofman te zien terwijl hij in de camera een opmerking maakt over de 'grotere tieten dan de rest van Nederland' van Geurts. Tijdens het interview dat daarop volgt tipt hij het model om 'een tiet te laten zien'. In beelden die daaraan vastgeplakt zijn spreekt Hofman met vlogger Anna Nooshin en vertelt hij dat er bij BNNVARA regelmatig intieme contacten zijn tussen collega's.

Spuiten en Slikken 

Hofman schaamt zich nu voor de beelden, vertelt hij zaterdag aan het AD. 'Het was fout, ik schaam me daarvoor', zegt hij. Ook legt hij uit dat de beelden zo'n tien jaar oud en deels gemaakt zijn in de tijd dat Hofman voor het BNNVARA-programma Spuiten en Slikken werkte. 'Het was in 2012: backstage bij Spuiten en Slikken. Ik heb veel geleerd sindsdien, zoals over meer van zulke onderwerpen: homofobie, racisme, en validisme. Het was fout en excuses zijn gepast', aldus Hofman.

BOOS

Donderdag onthulde Hofman in een speciale aflevering van zijn onlineprogramma BOOS tientallen gevallen van seksueel overschrijdend gedrag achter de schermen bij The Voice of Holland. Onder meer Ali B, Marco Borsato en bandleider Jeroen Rietbergen zijn daarbij flink onder vuur komen te liggen. RTL stopte ook per direct met het huidige seizoen van The Voice, en laat samen met producent ITV onafhankelijk onderzoek doen naar de misstanden.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.