Thomas Acda en Paul de Munnik keren terug als muzikaal duo

Goed nieuws voor fans van Acda en De Munnik!

Acda en De Munnik
© Peter Smulders

Thomas Acda en Paul de Munnik keren terug als muzikaal duo. Dat hebben de muzikanten donderdag bekendgemaakt in de middagshow op Qmusic.

Het duo geeft op 28 oktober een reünieconcert in de Ziggo Dome en heeft een nieuwe single gemaakt genaamd Morgen Wordt Fantastisch, die voor het eerst in de uitzending donderdag te horen was.

Terugkeer Acda en De Munnik

'Wij komen bekendmaken dat we een nieuwe single hebben', vertelde De Munnik in de middagshow. 'We gaan als Acda en De Munnik weer wat dingen doen.'

Tijdens de show in de Amsterdamse Ziggo Dome worden zowel bekende als nieuwe nummers gespeeld. De kaartverkoop hiervoor start zaterdag om 10.00 uur.

Hints

Acda en De Munnik hintten woensdag al op een terugkeer. Op Instagram plaatsen de muzikanten allebei dezelfde foto van een typemachine bij een zwembad. Het duo ging in 2015 na ruim 25 jaar uit elkaar. De zangers scoorden hits met nummers als Niet of nooit geweest, Het regent zonnestralen en Ren Lenny ren. De afgelopen jaren traden ze nog wel samen op met andere artiesten, onder meer bij De Vrienden van Amstel LIVE en The Streamers.

De tekst gaat verder onder de post.

Vriendenmodus kwijt

Aan tafel bij talkshow Beau vertelden Thomas Acda en Paul de Munnik donderdagavond dat ze na hun muzikale breuk even de vriendenmodus kwijt waren. 'We zaten dag en nacht bij elkaar, wij deelden alles met z'n tweeën', vertelt De Munnik over hun muzikale samenwerking die tot de breuk in 2015 zo'n 25 jaar heeft bestaan. 'Wij hadden geen modus van: hoe ga je normaal als vrienden met elkaar om.' De twee besloten daarom even afstand van elkaar te nemen.

Te weinig kansen gegeven

Daardoor liep het stuk tussen de mannen. Achteraf gezien had De Munnik daar naar eigen zeggen een groot aandeel in. Hij was namelijk degene die niet meer verder wilde als het duo Acda en De Munnik. 'Later dacht ik: misschien heb ik dat niet helemaal goed gedaan', zei De Munnik. 'Ik heb Thomas te weinig kansen gegeven om daar überhaupt aan te wennen, aan dat idee.' Acda was inderdaad niet blij met de manier waarop dat was gegaan. 'Ik moest er een beetje zelf achterkomen dat het uit was. En daar houd ik niet zo van', vertelde hij.

Comeback

Daarom besloot De Munnik weer contact op te nemen met Acda. De twee spraken af bij het Paleis van Justitie, Acda nam de koffie mee. Lang hadden ze niet, want Acda zou een uur later op vakantie gaan, dus zijn voormalig muzikaal partner moest haast maken. De Munnik zei dat hij het achteraf gezien niet goed had aangepakt. 'En toen was het weer goed', besloot Acda.

Bron: ANP, Instagram

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!