The Roast of Hans Klok is minst bekeken Roast tot dusver

Door Redactie
The Roast of Hans Klok is minst bekeken Roast tot dusver

The Comedy Central Roast of Hans Klok is dinsdagavond bekeken door 236.000 kijkers. De show waarin onder meer Karin Bloemen, Giel de Winter en Henk Westbroek illusionist Klok op komische wijze met de grond gelijk maakten is de minst bekeken Nederlandse roast van Comedy Central tot nu toe, zo blijkt uit cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

De roasts van Gordon, Giel Beelen, Johnny de Mol en Ali B, die Comedy Central de afgelopen jaren organiseerde, trokken allemaal meer kijkers naar de komediezender. De roast van Giel Beelen was met 603.000 kijkers de best bekeken editie.

Nieuw programma

Een ander nieuw programma, de realityserie rond de 23-jarige Marokkaans-Nederlandse boer Ayoub, haalde de lijst met best bekeken programma's van de avond ook niet. Voor Boer Ayoub stemden op primetime 264.000 mensen af op NPO 3. Jeroen Pauw haalde de top 25 wel met de start van het tweede seizoen van zijn programma Scheefgroei. De aflevering over onderwijs trok 604.000 mensen naar NPO 1.

De Slimste Mens

De grote winnaar van de avond was De Slimste Mens op NPO 1. Ruim 2 miljoen mensen zagen hoe acteur Jacob Derwig voor de laatste keer de slimste van de dag werd en daarmee hoogstwaarschijnlijk zijn plaatsje in de finaleweek veiligstelde. Hij won van actrice Randy Fokke en Tweede Kamerlid Joost Eerdmans.

In de top 5 stonden verder het NOS Journaal van 20.00 uur (1.982.000 kijkers), het Half Acht Nieuws van RTL 4 (1.540.000), het NOS Journaal van 18.00 uur (1.532.000 kijkers) en EenVandaag (1.305.000) kijkers.

Bron: ANP | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.