The Passion cast breidt uit: Noortje Herlaar speelt de rol van Maria

Door Redactie
The Passion cast breidt uit: Noortje Herlaar speelt de rol van Maria

De rol van Maria in The Passion is dit jaar voor actrice Noortje Herlaar. Dat maakte KRO-NCRV woensdag bekend. Herlaar treedt in de voetsporen van onder anderen Edsilia Rombley, Trijntje Oosterhuis en Glennis Grace.

Als Maria speelt Herlaar de moeder van Jezus, die in de twaalfde editie van het paasspektakel gespeeld wordt door acteur Soy Kroon. Ook Dennis Weening doet mee. Hij vertolkt de rol van de apostel Judas.

Geen publiek

De uitzending op NPO 1 komt op 14 april live vanuit Doetinchem. Ondanks de versoepelde coronamaatregelen is dat zonder publiek. Omroep KRO-NCRV laat woensdag weten dat het ondanks de aangekondigde versoepelingen van de coronamaatregelen niet haalbaar is om alsnog toeschouwers toe te laten bij het evenement.

Voorbereidingen 

Om de registratie voor de twaalfde editie van The Passion toegankelijk te maken voor een groot publiek had KRO-NCRV al maanden geleden voorbereidingen moeten treffen. Het gaat daarbij onder meer om het bij de NS aanvragen van extra treinen van en naar opnamestad Doetinchem, zegt een woordvoerder van de omroep. Omdat het vorig jaar nog onduidelijk was welke maatregelen er in het voorjaar van 2022 zouden gelden, besloot de omroep toen al om de komende editie, net als in 2021, zonder publiek plaats te laten vinden.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.