Team rondom André Hazes teleurgesteld in volkszanger: 'Zo ga je niet met vrienden om'

Door Naomi Pater
André Hazes

Het vaste producerteam van André Hazes waarmee de zanger ruim 7 jaar samenwerkte, heeft nog altijd niks van hem gehoord. Onlangs werd bekend dat de volkszanger opnieuw heeft gebroken met de mannen die medeverantwoordelijk zijn voor zijn grote hits. André zelf is onbereikbaar en de hele situatie zorgt voor een hoop stress. Liedjesschrijver Bram Koning moest hierdoor zelfs zijn hartfuncties laten checken.

Volgens Shownieuws kreeg het voormalig producerteam het vervelende nieuws te horen via André's manager. 'André heeft niet zelf de telefoon durven op te nemen'.

'Er komt helemaal niets van die kant'

Liedjesschrijver Bram koning is zwaar teleurgesteld in de volkszanger die hij zag als 'goede vriend'. 'Er komt helemaal niets van die kant', vertelt hij. 'Ik wil mijn verhaal ook kwijt, want het zit mij dwars. Ik heb zo'n goede band met hem. Bel gewoon man. We zijn gabbers'. Koning denkt dat André het momenteel erg moeilijk heeft, maar is erg teleurgesteld in hem.

Checken van hartfuncties en bloeddruk

De liedjesschrijver vertelt aan Shownieuws dat hij behoorlijk wat stress heeft door deze situatie en er zelfs lichamelijke klachten door kreeg. 'Ik heb me onbewust heel erg druk gemaakt, terwijl dat helemaal niet in mijn aard zit. Er moesten wat dingen gecheckt worden, hartfuncties en bloeddruk enzovoort', laat hij weten.

'Overgestapt naar andere producer'

Zeven jaar lang vormden Bram Koning, Edwin van Hoevelaak en Marcel Fisser het muzikale team van André. 'We waren gabbers', zeiden ze vorige week ook al in een reactie aan Shownieuws. De mannen lieten weten zich zorgen dat André al een tijd niks van zich heeft laten horen. Daarbij komen de geruchten dat de zanger naar een andere producer overstapt. 'Het is zijn goed recht om met iemand anders in zee te gaan, maar práát gewoon over dingen, met z’n vieren', zei Bram in de Privé.

Slechte invloed

Bram is bang dat zijn nieuwe omgeving een slechte invloed op hem heeft. 'Ik denk dat hij momenteel wordt beïnvloed door de verkeerde mensen, die hem niet echt kennen. Daardoor ben ik bang dat het weer mis met hem gaat. Daar wil ik hem zo graag voor behoeden. Hoe het nu gaat, kán gewoonweg niet.'

Verkeerde afslag

Na een jaar radiostilte kwam de zanger vorige maand met de documentaire André Hazes: Crossroads, waarin hij vertelt over de afgelopen jaren. Veronica Superguide-columnist Rob Goossens vroeg zich af of André zijn nieuwe koers vol kan houden. André werd veertien maanden lang gevolgd door een cameraploeg en kwam tot inzicht dat hij zichzelf en zijn ‘dierbaren kapot maakt’. Zo zien we een zichtbaar aangeslagen Monique Westenberg, de ex van Hazes en moeder van zijn zoontje. 'Ik zie het gelijk aan hem.' Monique is een belangrijk onderdeel van de documentaireserie. Ook moeder Rachél Hazes is in de documentaire te zien.

Bron: Shownieuws, Veronica Superguide | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina! Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.