Tanja Jess openhartig over transitie dochter Alice: 'Ik had haar een makkelijker levenstraject gegund'

Door Redactie
Tanja Jess openhartig over transitie dochter Alice: 'Ik had haar een makkelijker levenstraject gegund'

Het oudste kind van Charly Luske (43) en Tanja Jess (55), liet recent weten voortaan als vrouw door het leven te gaan. De dochter van het showbizzkoppel draagt sinds kort dan ook de naam Alice (19). Tanja vertelt in een gesprek nu openhartig over de transitie van haar dochter.

In weekblad Margriet vertelt de actrice dat Alice nu in een transitietraject zit. 

Wens

Zelf had Tanja de wens van haar oudste kind, om verder te leven als 'vrouw', niet zien aankomen. Charly was daarentegen niet geheel verbaasd toen zijn dochter het nieuws bracht. De actrice legt uit dat de mannen in haar familie altijd wat meer 'nerdish en zachtaardig' zijn, terwijl dat in Charly's familie meer 'macho-achtig' is. 

'Makkelijker levenstraject'

Tanja doet uit de doeken dat ze het een 'ingewikkeld proces' vond voor zowel het gezin als haar dochter. 'Toen ze ons vertelde dat ze dacht dat ze transgender was, was ik nogal verrast en ook een beetje geschrokken... want ik dacht: jeetje, wat staat haar nu allemaal te wachten', vertelt de actrice openhartig. 'Ik had haar een makkelijker levenstraject gegund.'

Somberheid

Het viel Tanja en Charly op dat hun oudste kind, gedurende het einde van haar bassischoolperiode, steeds somberde werd. Eerder werd Alice al gediagnosticeerd met ADD, waardoor de actrice en zanger dachten dat dit de oorzaak was. 

Transitie

'Het duurde even voordat ze zelf wist waarom ze zich zo rot voelde', vertelt Tanja. 'Maar dat moment kwam en toen hebben we haar eigenlijk direct op de wachtlijst laten zetten bij het VUmc, omdat ik wist dat die ontiegelijk lang was.' Iets waar de actrice gelijk in had, want Alice kon pas na twee jaar en acht maanden terecht voor een gesprek. 'Het is echt verschrikkelijk dat dit zo lang duurt. Aan de ene kant had zij die tijd nog wel nodig.'

Bron: Shownieuws | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.