Tanja Jess komt terug op haar veelbesproken uitspraak: ‘Uit verband getrokken’

Tanja Jess komt terug op haar veelbesproken uitspraak: ‘Uit verband getrokken’

Voor Tanja Jess (55) en Charly Luske (43) zijn het bewogen maanden geweest. Onder andere kwam dat door het uitlekken van seksueel getinte berichten van Charly aan een ander. Tanja licht nu toe waarom ze haar relatie niet zomaar opgeeft.

Daar schrijft ze over in haar nieuwste column voor tijdschrift Margriet.

Mooi weer spelen

Tanja schrijft dat ze iedere keer tijdens een interview een stemmetje in haar achterhoofd heeft. Als ze open is, waarschuwt dat stemmetje haar dat alles wat ze zegt uit z’n verband kan worden gerukt. Daardoor vindt ze het eng om zich te blijven open stellen. Echter wil ze ook geen ‘mooi weer spelen’.

‘Ik merk dat wanneer een bepaalde quote helemaal verkeerd uitgelegd wordt of buiten de context een hele andere betekenis heeft gekregen, ik toch de behoefte voel om dat toe te lichten’, schrijft Tanja.

Veelbesproken uitspraak

Toen het publiekelijk bekend werd dat haar man Charly vreemdgegaan was, deed Tanja een veelbesproken uitspraak. Ze heeft liever een man waar ze een fantastisch leven mee heeft die een keertje is vreemdgegaan dan een man die altijd trouw is, maar haar niet begrijpt of respecteert. Tanja vindt dat deze opmerking volledig uit z’n verband is getrokken. Hierdoor kreeg ze veel negatieve reacties. ‘Dat stak mij’, zegt ze.

Huwelijkse trouw

'Ik probeerde met die uitspraak natuurlijk niet te zeggen dat het oké is wanneer iemand je bedriegt of dat je daar maar genoeg mee moet nemen. Maar wat ik bedoel, is dat ik ervaar dat onze cultuur en in onze samenleving huwelijkse trouw zo’n beetje op nummer één staat bij de eigenschappen waar een partner aan moet voldoen. (…) En dat is dus iets wat voor mij anders is.'

Die fixatie op trouw past niet bij ons en is volgens haar ingeprent door religies. 'Het leven is niet perfect en mensen al helemaal niet. Dus moet je er rekening mee houden dat een partner altijd op bepaalde fronten niet aan je eisenpakket zal voldoen.' Daarbij besluit ze: 'En vreemdgaan is dus iets waar ik blijkbaar, tot op zekere hoogte en onder bepaalde omstandigheden, overheen kan stappen of wat ik in elk geval wil proberen.'

Harde veroordeling

Tanja vindt dat het iets is om over na te denken dat mensen haar zo hard hebben veroordeeld terwijl zij haar partner vergaf. 'Voor nu kies ik gewoon lekker voor hoe ik wil leven’, besluit ze haar column.

Bron: RTL Boulevard | Beeld: Brunopress

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Storynieuwsbrief.