• Jinek

Talpa-baas wil studio's nog niet op slot doen na ophef bij Jinek: 'Zou een rare toestand worden'

Door Redactie
Talpa-baas wil studio's nog niet op slot doen na ophef bij Jinek: 'Zou een rare toestand worden'

Paul Römer, directeur Radio en Televisie van Talpa, wil niet 'alle studio's op slot gooien en iedereen gaan controleren'. Dat laat hij woensdag weten in het NPO-programma Spraakmakers, als reactie op een aantal incidenten bij de RTL-talkshow Jinek die werd verstoord door actievoerders.

'Ik vind het ingewikkeld', aldus Römer. 'Wat je niet wilt is dat straks elk publiek door een poortje moet voor een screening. Dat zou een rare toestand worden.' In Jinek verstoorden dinsdagavond twee actievoerders in gele hesjes de uitzending om aandacht te vragen voor de misstanden in Qatar.

'Flauwe studentengrap'

Römer doet dit incident af als een 'flauwe studentengrap waar je zo min mogelijk aandacht aan moet besteden. Dan gaat het over. En als het niet over waait, dan hebben we een probleem. Dan moeten alle studio's op slot en moeten we iedereen gaan controleren. Dan wordt het er niet gezelliger op.' Er zijn al wel programma's in Hilversum waarvoor het publiek door een poortje moet voordat zij de studio betreden.

Statement voor Qatar

Dinsdag braken twee actievoerders in gele hesjes in om een statement over het WK voetbal in Qatar te maken. 'Wij zijn hier voor Qatar! Wij komen op voor Qatar!', zo riep een van hen. Presentatrice Eva Jinek bleef rustig en stelde dat ze de mannen helemaal begreep. 'We hebben het al vaker besproken: veel mensen zitten met handen in het haar. Maar ik weet ook niet wat ik voor jullie kan doen om dat op te lossen.' Jinek stelde de actievoerders na een paar minuten voor om weer rustig te gaan zitten. 'Dan praten we daarna verder.'

Verstoringen tijdens Jinek

Het was al de derde keer in korte tijd dat er een ongepland moment in een uitzending van Jinek was. Eind oktober lijmde een klimaatactivist zich vast aan de tafel toen Beau van Erven Dorens voor Jinek inviel. Een paar dagen later liepen enkele Oranjesupporters boos weg tijdens de uitzending toen het ook al over het WK voetbal in Qatar ging. 

Bron: ANP | Beeld: Still

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.