• Liefde

Susan Smit wil niet samenwonen met echtgenoot

Door Redactie
Susan Smit wil niet samenwonen met echtgenoot

Susan Smit was radeloos toen de vader van haar kinderen haar verliet voor een ander. Ineens stond ze er alleen voor. Maar de schrijfster krabbelde weer op en vond nieuw liefdesgeluk. Al wil ze beslist niet onder één dak wonen met haar Onno. 

Susan leek in 2009 blijvend geluk te hebben gevonden bij industrieel ontwerper Peter Veldhoven. De liefde werd bekroond met de geboorte van dochter Linde (10) en zoon Goof (7), maar in de zomer van 2015 nam Peter de benen. ‘Er was een ander in het spel, ik had niks voelen aankomen,’ vertelt Susan in Plus Magazine. Ineens stond ze er alleen voor, met twee kleine kinderen. Ze zat diep in de put. Maar de gevoelens waarvan Susan vreesde dat die haar zouden vellen, bleek ze toch aan te kunnen. ‘Dat was een bevrijding; ik ben sindsdien nooit meer op de vlucht geslagen voor mijn emoties,’ zegt Susan, die de liefdesbreuk na een flinke rouwperiode volledig heeft verwerkt.

Lat-huwelijk

Tien maanden nadat Peter zijn biezen had gepakt, kreeg ze gevoelens voor de zeven jaar oudere journalist Onno Aerden. In eerste instantie wilde ze die negeren en eerst sterker worden als alleenstaande moeder, maar haar verliefdheid was groter dan haar angst. Al snel voelde ze dat het met Onno wel ging lukken. Begin 2019 deed hij haar een aanzoek in romantisch Parijs. Later dat jaar was de bruiloft, waarbij zijn twee tienerdochters uit een eerdere relatie én haar kroost bruidskinderen waren. ‘Dat maakte alles nog mooier.’ Susan zegt in Plus Magazine rust en gelijkwaardigheid in de liefde te hebben gevonden. Maar hoe gelukkig ze ook is met Onno en hun samengestelde gezin, ze wil per se een lat-huwelijk. ‘We wonen samen in twee huizen; dat komt door mijn drang naar autonomie.’ Onno heeft hier alle begrip voor en daar is Susan ontzettend blij mee.

Beeld: Brunopress

Lees het hele verhaal in Story. Dit artikel komt uit Story. Editie 38 ligt nu in de winkel of lees het artikel via  Magazine.nl 

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.