• Expeditie Robinson
  • GTST

Stijn lijdt aan zeldzaam syndroom

Door Redactie
Stijn lijdt aan zeldzaam syndroom

Aan haar kranige optreden in Expeditie Robinson was het niet te merken, maar Stijn Fransen blijkt aan een zeldzaam syndroom te lijden. Dát was de reden dat ze haar droom in duigen zag vallen..

Had het lichaam van actrice Stijn Fransen (28) iets anders in elkaar gezeten, dan kenden we haar wellicht niet als GTST-ster, maar als een topturnster. ‘Ik heb tot ongeveer mijn dertiende fanatiek geturnd,’ vertelt Stijn aan Story. ‘Het was mijn droom om daarmee de top te halen. Ik zat al in een speciale turnselectie van mijn club, toen ik bleek te lijden aan het hypermobiliteits-syndroom.’ Dat zeldzame syndroom is een aandoening waarbij de gewrichtsbanden en de pezen te soepel zijn, waardoor de gewrichten niet genoeg steun krijgen en te beweeglijk worden. ‘Ik kon dus goed turnen omdat ik heel lenig was en ben. Ik hoef bijvoorbeeld niet te rekken of strekken, voordat ik een split of spagaat doe. Niet verstandig natuurlijk, maar ik kan het. Het linke eraan is dat ik het te laat merk als ik te ver ben gegaan. Als er al iets gebroken of gekneusd is, dus. Daardoor heb ik bij het turnen alles gebroken wat los en vast zat en moest ik ermee stoppen.'

Lees het hele verhaal in Story. Editie 48 ligt nu in de winkel of lees het artikel op Blendle.

Stijn lijdt aan zeldzaam syndroom

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders