Sterren gedenken overleden David Cassidy

Door Redactie
Sterren gedenken overleden David Cassidy

De showbizzwereld staat op social media stil bij de overleden zanger en acteur David Cassidy. Brian Wilson, het boegbeeld van The Beach Boys, zangeres Gloria Gaynor en regisseur Kevin Smith gedenken het voormalige tieneridool.

Brian Wilson schrijft op Twitter dat David in de jaren zeventig vaak bij hem langs kwam. 'We hebben toen nog weleens samen songs geschreven. Hij was zeer getalenteerd en een aardige man.'

Gloria Gaynor

Gloria Gaynor refereert in een tweet aan de rol van Keith die David speelde in The Partridge Family. 'Hij bracht muziek en plezier in de huizen van miljoenen', schrijft de zangeres van I Will Survive. Ook regisseur Kevin Smith refereert aan de tv-serie waarmee David doorbrak als zanger en acteur. 'Keith was een van mijn tv-helden. Hij was grappig EN hij kon zingen.'

Tienerbladen

Marie Osmond, telg van de beroemde Amerikaanse showbizzfamilie, zette een paar covers van popblaadjes uit de jaren zeventig op Twitter. Bij haar foto schrijft ze dat David samen met haar broers de omslagen van de tienerbladen sierde.

Jaap Jansen

In Nederland twitterde radio-dj en politiek verslaggever Jaap Jansen over het overlijden van David. 'De muziekheld uit mijn piepjonge jaren is overleden', schreef hij tijdens het volgen van het marathondebat over de wet-Hillen. In een tweede tweet biecht Jansen op dat hij een poster van zijn idool aan de muur had hangen en ook hetzelfde kapsel droeg.

Sterren gedenken overleden David Cassidy

Bron: ANP | Beeld: ANP