Standbeeld Michael Jackson mogelijk verwijderd in Madame Tussauds en McDonald's

Door Redactie
Michael Jackson standbeeld

Madama Tussauds in Amsterdam en het McDonald's filiaal in Best zijn in overleg over het verwijderen van standbeelden van popster Michael Jackson. Dat hebben zij gisteren laten weten. In beide gevallen denken ze na of het standbeeld nog wel 'gepast' is, nadat de documentaire Leaving Neverland veel stof deed opwaaien over de zanger en zijn vermeende kindermisbruik.

Madame Tussauds in Amsterdam laat weten meerdere klachten te hebben ontvangen over het standbeeld van Jackson. “We hebben het dan over een stuk of tien mails, maar vooral om commentaren van bezoekers”, stelt een woordvoerder. Ook op sociale media bekritiseren veel mensen de aanwezigheid van het standbeeld.

“Het verwijderen van een beeld is niet iets dat we lichtzinnig besluiten”, legt de zegsvrouw uit. “We willen geen kant kiezen in deze discussie. En zoiets gebeurt sowieso in overleg met ‘global’; de productie van zo’n beeld kost ook veel geld. Maar we denken er wel over na, ja.”

Vervolgstappen

Datzelfde geldt voor de McDonald’s in Best, laat een woordvoerder weten. “We hebben geen directe klachten ontvangen”, meldt ze. “Maar we snappen dat het een zeer beladen onderwerp is. Wij vinden het heel belangrijk dat iedere klant zich op z’n gemak voelt en een goede tijd heeft in onze restaurants.” Ook hier wordt niets overhaast besloten, nuanceert ze. “Maar we beraden ons serieus op vervolgstappen, uiteraard in samenspraak met de franchise.”

Meerdere standbeelden van Jackson, onder meer in het Verenigd Koninkrijk en Denemarken, werden al verwijderd. Een groot aantal radiostations in diverse landen heeft besloten geen of minder muziek van the King of Pop te draaien, net als koffieketen Starbucks. Modebedrijf Louis Vuitton trok dit weekend nog een kledinglijn terug met als thema Michael Jackson. Deze collectie werd onlangs gepresenteerd en was bedoeld voor de zomercollectie van het modeconcern.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Standbeeld Michael Jackson mogelijk verwijderd in Madame Tussauds en McDonald's

Bron: ANP | Beeld: ANP