• GTST

Spoedoperatie voor GTST-icoon Bartho Braat: ‘Ik was er bijna geweest!’

Door Redactie
Spoedoperatie voor GTST-icoon Bartho Braat: ‘Ik was er bijna geweest!’

Zonder dat iemand er erg in heeft gehad, is Bartho Braat recent door het oog van de naald gekropen. Op de dag dat hij zich op de set van GTST had moeten melden, onderging hij een spoedoperatie. 

Voor de fans van Goede Tijden, Slechte Tijden is het vaste prik: oudgediende Bartho Braat (Jef Alberts in de serie) die in de decembermaand als Sinterklaas terugkeert in soapdorp Meerdijk. Dit jaar vond echter een plotse verandering plaats en was het Wilbert Gieske (Robert Alberts in GTST) die het pak van de goedheiligman aantrok. Voor de kijkers leek het niet meer dan een onschuldige twist, maar naar nu blijkt ging er een waar drama vooraf aan deze ‘stafwisseling’.

Noodlot

Een aantal dagen voordat Bartho zich met zijn mijter in de studio had moeten melden, sloeg namelijk het noodlot toe. ‘Ik ben een tijdje onder de radar gebleven. Ik heb in het ziekenhuis gelegen, waardoor ik geen Sinterklaas heb kunnen spelen bij Goede Tijden,’ vertelt Bartho aan Story. ‘Op een zondag belandde ik in het ziekenhuis. Er is toen een foto gemaakt en de dag erna ben ik met spoed geopereerd. Dat was op de maandag dat ik bij GTST had moeten repeteren.’ Bartho was er beroerd aan toe, en terugblikkend realiseert hij zich dat het verhaal heel anders had kunnen aflopen.

Diagnoses

‘Ik kreeg ineens heel veel last van mijn darmen,’ vervolgt Bartho. ‘Ik heb enorm veel pijn gehad. Daar kun je je echt geen voorstelling van maken. Die vrijdag begon het en daarna werd een aantal verkeerde diagnoses gesteld, waardoor het echt gevaarlijk werd. Het had echt niet veel langer moeten duren, ik was er bijna geweest!'

Herstellen

'Er was iets mis waardoor er een blokkade in mijn darmen was ontstaan. De operatie is gelukkig geslaagd en de blokkade is weggehaald. Maar nogmaals: het had echt niet veel langer moeten duren.’ De operatie liep voorspoedig, maar het duurde nog wel een tijdje voordat de acteur helemaal hersteld was. ‘Ik heb vijf dagen in het ziekenhuis gelegen en daarna nog drie weken thuis moeten herstellen. Ik ben in die tijd zoveel kilo’s kwijtgeraakt dat ik eruitzag alsof ik terugkwam van Expeditie Robinson. Het is onvoorstelbaar hoe snel dat dan gaat.’ Dat laatste is natuurlijk maar klein leed vergeleken met hoe het echt mis had kunnen gaan voor Bartho. ‘Dat is zeker zo en die kilo’s zullen er in de loop van de tijd wel weer bij komen. Ik ben vooral blij dat ik op tijd naar het ziekenhuis ben gegaan, maar ik vind het wel reuze jammer dat ik dit jaar niet de Sint in de serie heb kunnen spelen. Gelukkig heb ik dit jaar nog wel dezelfde rol in de serie De Pepernotenclub voor Telekids kunnen doen.’ 

Beeld: Peter Smulders

Lees het hele verhaal in Story. Editie 52 ligt nu in de winkel of lees het artikel via Tijdschrift.nl.

Spoedoperatie voor GTST-icoon Bartho Braat: ‘Ik was er bijna geweest!’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.