• GTST

Soms geluk: wel twee (!) nieuwe personages te zien in ‘GTST’

Door Redactie
Soms geluk: wel twee (!) nieuwe personages te zien in ‘GTST’

Hoewel een aantal inwoners van Meerdijk het soapdorp onlangs achter zich hebben gelaten, druppelen er ook weer nieuwe gezichten binnen. Zo moesten fans na zeventien jaar afscheid nemen van Sjors (Melissa Drost) en bleek het bezoek van Stefano (Bas Muijs) opnieuw slechts tijdelijk te zijn, maar kregen ze de duistere Richard van Nooten (Edwin Jonker) ervoor terug. Maar daar blijft net niet bij: de cast van ‘GTST’ breidt namelijk uit met nóg twee acteurs.

Nieuwe personages én sets ‘GTST’

Op Koningsdag kunnen fans van GTST kennismaken met maar liefst twee nieuwe personages; kijkers die de soap via Videoland volgen, hebben beide gezichten afgelopen maandag al voor het eerst voorbij zien komen. Extra leuk: de komst van allebei hangt samen met twee kersverse sets.

Rosa 2.0

Het eerste nieuwe personage dat Meerdijk rijk is, is huishoudster Lydia Edel (Celia van den Boogert). Zij neemt na jaren – nu Ludo (Erik de Vogel) en Janine (Caroline de Bruijn) hun nieuwe villa betrekken – het stokje over van de overleden Rosa Gonzalez (Elly de Graaf). Grappig feitje: in 2002 was de actrice ook al in de soap te zien.

Buurtsuper

De andere acteur die zijn opwachting zal maken in Neerlands bekendste soap, is de 21-jarige Hamza Othman. Hij kruipt in de rol van Ilyas El Amrani, die in de buurtsupermarkt van Meerdijk werkt. 'Dit is iets waar ik supertrots op ben en ik hoop dat jullie hier net zo van gaan genieten als ik', schreef de acteur bij de bekendmaking van zijn rol op Instagram.

De tekst gaat verder onder de beelden.

Soms geluk: wel twee (!) nieuwe personages te zien in ‘GTST’

Hoop veranderingen

De afgelopen tijd is er flink gesleuteld aan GTST. Zo moesten meerdere personages het veld noodgedwongen ruimen en maakten oude bekenden juist opnieuw hun opwachting. Stefano Sanders (Bas Muijs) kwam voor even terug, terwijl Julian Verduyn (Cas Jansen) met zijn gezin – ínclusief opa Henk (Johnny Kraaijkamp) – sinds begin dit jaar weer een vast onderdeel is van de cast. Daarnaast kwam er met het vertrek van Melissa Drost (Sjors) ruimte voor een nieuwe love interest van Amir, in de vorm van actrice Bo Maerten, tevens nieuwe werknemer van Ludo Sanders. Die laatste mocht afgelopen maand ook een gloednieuwe rivaal verwelkomen: Richard van Nooten (Edwin Jonker).

Werpen de maatregelen hun vruchten af?

Nu we enkele maanden onderweg zijn met het vernieuwde GTST, wordt langzaam duidelijk wat de effecten zijn van de getroffen maatregelen. En de makers en fans kunnen opgelucht ademhalen: die zijn positief! RTL Boulevard deed onderzoek om te peilen in hoeverre de nieuwe koers van de soap in de smaak valt bij de kijkers. Daaruit blijkt dat maar liefst 82% positief is over de nieuwe verhaallijnen. Vooral de introductie van de familie Verduyn blijkt een gouden greep.

Stijgende kijkcijfers

De ingrepen lijken ook al een gunstige invloed te hebben op de kijkcijfers: dagelijks ploffen er tussen de 800.000 en één miljoen kijkers om 20.00 uur op de bank voor het wel en wee van de Meerdijkers. De dagelijkse soap heeft dus de wind in de zeilen. Betekent dit dat de cast en crew niét hoeven te vrezen voor hun baan, ondanks alle geruchten die in de wandelgangen klinken? Want net nu het weer lekker gaat, gooit de coronacrisis roet in het eten: het dertigste seizoen van GTST moet helaas zónder bloedstollende zomercliff eindigen.

Door: Flaironline | Beeld: ANP

Soms geluk: wel twee (!) nieuwe personages te zien in ‘GTST’

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.