• Showbizz

Simone Kleinsma over overlijden man: 'Eigenlijk hobbel ik maar wat'

Door Redactie
Simone Kleinsma over overlijden man: 'Eigenlijk hobbel ik maar wat'

Een halfjaar geleden verloor Simone Kleinsma haar grote liefde Guus Verstraete. Zondag staat ze op de planken in de musical Was Getekend, Annie M.G. Schmidt. Ze vertelt over de moeilijkste periode uit haar leven. 

Geen handboek

Simone was te gast in De Wereld Draait Door om over haar nieuwe theatervoorstelling te praten. Daar kwam ook het overlijden van Guus ter sprake. De musicalster geeft aan dat het redelijk gaat. "Ik doe mijn best, er is geen handboek voor. Eigenlijk hobbel ik maar wat."

Groot verdriet

Ondanks haar grote verdriet, besloot ze toch om door te gaan met de musical. "De productie van Was Getekend, Annie M.G. stond al vast", vervolgt ze. "Ze vroegen me of ik het wilde uitstellen, maar ik weet uit ervaring dat het toch wel helpt om aan de slag te gaan. Ik was blij dat ik de eerste maanden niets anders had dan rouwen. Ik deed eigenlijk maar wat. Het gebeurt en opeens staat je leven op z'n kop."

Zonder jou

Dat het leven van Annie M.G. Schmidt in sommige opzichten op dat van Simone lijkt, maakt het extra moeilijk. Het nummer Zonder Jou schreef Annie na het verlies van haar man, en komt ook voor in de musical. De blondine vertelt dat ze op het begin de woorden niet uit haar mond kreeg. Inmiddels gaat het beter. Het nummer werd afgespeeld in De Wereld Draait Door waarna het publiek en goede vriend Paul de Leeuw volschoten. 

Wil je niets meer missen van Story? Neem een abonnement. Profiteer nú van onze speciale zomer-aanbieding: 10 nummers voor slechts €10

Beeld: Peter Smulders