Simone Kleinsma noemt 'dierbare' theatertour over overleden man 'helend'

Simone Kleinsma

Simone Kleinsma heeft zaterdagavond de laatste show van haar tournee Verder gespeeld. Voor de actrice was de voorstelling, waarin ze praat en zingt over haar in 2017 overleden echtgenoot Guus Verstraete, 'helend'. Zo schrijft ze zondag op Instagram.

'Tja…..en toen was daar gisteravond toch ineens dat moment….. De allerlaatste voorstelling die me zo dierbaar is. Niet alleen voor mij helend geweest, maar denk ook voor de vele mensen die een soort van verlies hebben meegemaakt', aldus Kleinsma. 'Ik hoop dat ik met dit persoonlijk verhaal iedereen een beetje hoop, troost en kleur heb kunnen geven.'

Dankbaar

De actrice is ook dankbaar voor de 'geweldige ploeg' rondom de tournee. 'Zonder hun was het niet gelukt! Dank jullie wel!'

De tekst gaat verder onder de post. 

Overlijden man

Simone Kleinsma was ontroostbaar toen vier jaar geleden haar man Guus Verstraete uit het leven werd weggerukt. Een loodzware periode vol rauw verdriet volgde. ‘Ons leven was een duet. Nu is het een solo,’ vertelde ze een paar maanden na Guus’ dood. Hij was met hartproblemen opgenomen in het ziekenhuis, waar hij een paar dagen later – op 3 maart 2017 – op 69-jarige leeftijd overleed. Simone, die 31 jaar met Guus samen was geweest, omschreef zijn plotselinge dood als een trauma.

'Een klap'

Ze zou hem gaan ophalen, toen het ziekenhuis belde met het onheilsbericht... ‘Een klap. Je roept alles. Hoe kan dat nou? Maar ik ben niet verhaal gaan halen of stennis gaan schoppen. Guus komt er toch niet mee terug,’ zei Simone, die veel moeite had met de enorme stilte thuis. Het rauwste verdriet is weg, maar ze mist Guus nog vreselijk, zei ze vorig jaar in Libelle.

Bron: ANP, Story | Beeld: Peter Smulders, Instagram

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!

Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.