Siemon de Jong stopt na twintig jaar met Taarten van Abel

Bakker Siemon de Jong stopt na twintig jaar met de presentatie van het jeugdprogramma Taarten van Abel. De Jong vindt het tijd om nieuwe dingen te gaan doen, laat de VPRO dinsdag weten.

Taarten van Abel
© ANP

De presentator kijkt met veel plezier terug op de afgelopen jaren, maar heeft zelf besloten te stoppen. 'Ik wil mijzelf niet herhalen en ook de magie van het programma niet verliezen. Ik heb veel bijzondere ontmoetingen gehad en mooie gesprekken mogen voeren. Nu heb ik zin om nieuwe dingen te doen', laat hij weten.

In Taarten van Abel wordt De Jong door een kind uitgenodigd om een taart te bakken voor een speciaal iemand. In een speciale aflevering, die zondag 2 april te zien is op NPO Zapp, zal De Jong met oud-deelnemers terugblikken op de afgelopen twintig jaar.

Andere bakker

Het is nog onduidelijk of het jeugdprogramma Taarten van Abel ook stopt nu bakker Siemon de Jong heeft aangegeven ermee op te houden. Een woordvoerder van omroep VPRO laat aan het ANP weten nog niet te weten of het programma na het vertrek van De Jong mogelijk doorgaat met een andere bakker.

Bron: ANP

Maak voordelig kennis met Story en kies een proefabonnement. Scoor 4 nummers voor €6,99 via Kiosk.nl

Of word lid van Story voor maar €2,30 per maand!