• Familie de Mol

Shima Kaes bezig met juridische stappen tegen Johnny de Mol

Door Redactie
Shima Kaes bezig met juridische stappen tegen Johnny de Mol

Ondernemer Shima Kaes zegt in drie landen juridische stappen te ondernemen tegen presentator Johnny de Mol, met wie zij in het verleden verloofd was. Dat heeft haar juridisch adviseur Karim Aachboun bevestigd. Over de inhoud van deze stappen kan hij nog niets zeggen. 'We willen dit graag zorgvuldig voorbereiden.'

De adviseur kan niet zeggen op welke termijn hij duidelijkheid kan geven. Het gaat om juridische stappen in Nederland, Spanje en Mexico omdat het om 'ernstige misdragingen' gaat die in deze landen zouden hebben plaatsgevonden.

Aangifte

Johnny de Mol en zijn vader John de Mol deden eerder aangifte van poging tot afdreiging omdat Kaes in een boek over de familie De Mol van journalist Mark Koster zou hebben gesteld dat Johnny de Mol haar zou hebben mishandeld. De adviseur van Kaes ontkent dat zijn cliënt aan het boek heeft meegewerkt. 'Mijn cliënte wordt onterecht aangevallen en meent daarop te moeten reageren', stelt hij. Hij beklemtoont dat zijn cliënte zegt zich in de media nooit over de familie De Mol te hebben uitgelaten.

Kort geding

Kaes start daarnaast in Nederland een kort geding tegen schrijver Mark Koster. Volgens de juridisch adviseur van Kaes zou de journalist in een publicatie of in een tweede druk van het boek, dat eerder deze week verscheen, belastende privéfoto’s willen publiceren van zijn cliënt. Een woordvoerder van John de Mol laat vrijdagmiddag weten niet op de juridische stappen te willen reageren.

Bron: ANP | Beeld: Peter Smulders

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.