Schuldeisers Patricia Paay leggen beslag bij... Johan Vlemmix

Door Redactie
Schuldeisers Patricia Paay leggen beslag bij... Johan Vlemmix

Het juridisch geschil tussen zangeres Patricia Paay en ondernemer Johan Vlemmix heeft een verrassende wending genomen: de advocaten die Patricia de afgelopen periode hebben bijgestaan maar die ze niet betaald blijkt te hebben, hebben de handen ineengeslagen om zo alsnog aan hun geld te komen. Deze schuldeisers pogen dat te doen over de rug van Johan, die zelf bij niemand schulden heeft. 

Aan Story vertelt hij: ‘Toen de deurbel vanochtend vroeg ging, schrok ik me rot. Het was kwart over zeven! Bleek het een deurwaarder te zijn. ‘Ik kom beslag leggen,’ zei hij. ‘Maar ik heb bij niemand schuld,’ antwoordde ik, waarna hij uitlegde conservatoir beslag te komen leggen op de vordering die mevrouw Paay op mij heeft. Omdat de rechter uitsprak dat ik Patricia Paay een schadevergoeding moet betalen voor de sekspoppen die ik van haar in omloop wilde brengen, komen ze daar nu al beslag op leggen. Ze weten dat er bij Patricia geen geld te halen is en hebben hun blikken nu gericht op mij, in de hoop dat de rechter een hoge schadevergoeding toewijst.’

Beslag gelegd

‘De totale schuld die Patricia bij haar advocaten heeft bedraagt 105.244, 43 euro. Voor dat bedrag is nu bij mij beslag gelegd! Ik mag ook geen enkel geldbedrag aan mevrouw Paay geven, want daar ligt beslag op. Als ik haar nu zou betalen, ben ik zelfs strafbaar. Ja, het is een flinke toestand. Het water staat Patricia aan de lippen en deze actie is voor haar advocaten een laatste kans om hun geld alsnog te krijgen. De schuld van Patricia bestaat overigens niet alleen uit juridische kosten, maar ook uit leningen van haar advocaten,’ aldus een verbijsterde Johan Vlemmix.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebookpagina!Op de hoogte blijven van onze leukste artikelen en winacties? Schrijf je in voor de Story-nieuwsbrief.

Beeld: Peter Smulders