Scheiding dreef winnaar Heel Holland Bakt het huis uit

Door Redactie
Scheiding dreef winnaar Heel Holland Bakt het huis uit

Hij won het vijfde seizoen van Heel Holland Bakt, krijgt van alle kanten aanbiedingen en heeft zijn eigen kookboek uitgebracht. Toch is het leven van Hans Spitsbaard niet alleen maar een successtory. Voor het eerst heeft hij openlijk gesproken over de moeilijke situatie bij hem thuis. 

Vrijwel emotieloos doorstond hij alle selectieprocedures. Hij erkent dat dat zijn karakter is. ‘Bij mij zie je helemaal niets. Ik keer in mijzelf. Bij stress krijg ik een soort hyperfocus.’ Of dat komt door zijn jeugd, weet hij niet. De scheiding van zijn ouders is wel de reden waarom hij al jaren bij zijn oma in Houten woont. Zijn vader en moeder gingen uit elkaar toen hij zes was en dat verliep niet heel gemakkelijk. In het interview met het NRC vertelt Hans dat hij bij zijn moeder twee halfzussen van in de dertig heeft en dat hij er bij zijn vader nog twee halfbroertjes bij kreeg. ‘Mensen zeggen dat ik een oude ziel heb. Dat klopt ook wel. Zo leuk was het allemaal niet. Ik heb snel volwassen moeten worden.’

Moeilijke situatie

Het is voor het eerst dat Hans zo openlijk praat over de moeilijke situatie bij hem thuis. Vorig jaar deden al geruchten de ronde dat de ruzie tussen zijn ouders de reden was dat hij al jaren bij zijn oma woonde. Hans zei toen zelf dat dit was vanwege de reisafstand naar zijn hbo-studie in Den Bosch. Maar een snel rekensommetje leerde dat dit slechts twintig kilometer scheelde. Nu blijkt dat Hans niet heeft willen kiezen tussen zijn vader en moeder en daarom bij zijn oma introk. Een keuze die zijn vader altijd heeft gerespecteerd. Hij was er vorig jaar in de finale bij, toen Hans tot winnaar werd uitgeroepen. Zijn moeder, volgens insiders, niet. Ook in zijn eigen relaties zouden de gevolgen van de scheiding voelbaar zijn. Dat ouders hem nu als de ideale schoonzoon zien, verbaast hem dan ook. 

Lees het hele artikel in Story editie 11. Nu in de winkel.

Wil je op de hoogte blijven van al het royalty nieuws? Volg dan de Story Royalty Facebook pagina!

Scheiding dreef winnaar Heel Holland Bakt het huis uit

Beeld: © Roland J Reinders / MAX | Bron: NRC